ENTREVISTA

«Un fons pot ser rendible i alhora millorar la societat»

David Vallmitjana, responsable comercial del BBVA Asset Management a Catalunya, explica el funcionament de BBVA Futur Sostenible ISR, que ha repartit ja 2,2 milions entre entitats socials

«Un fons pot ser rendible i alhora millorar la societat»
2
Es llegeix en minuts

-Recentment s’han entregat les donacions de la tercera convocatòria solidària del fons BBVA Futur Sostenible ISR. ¿Com sorgeix aquesta iniciativa?

-A BBVA Asset Management creiem que l’impacte positiu en la societat és part del nostre compromís amb la sostenibilitat. Perseguint aquest objectiu, fa tres anys vam decidir modificar el fons de mixt tradicional i solidari per un de socialment responsable, accionat per la seva voluntat expressa de promoure bones pràctiques ambientals, socials i de governança. La convocatòria solidària de BBVA AM ha repartit més de 2,2 milions d’euros entre les tres edicions que ha celebrat fins ara, entre un total de 51 entitats socials de tot Espanya, i en què han participat més de 450 ONGs.

-¿Què valoren a l’escollir les entitats que reben la donació?

-En aquesta edició s’hi han presentat 172 organitzacions. Dels 23 projectes guanyadors, 12 giren entorn de la dependència, gent gran i salut; 7 projectes estan dedicats a la inclusió social; i 4 projectes, a protecció i millora del medi ambient. Han participat més de 130 avaluadors voluntaris de BBVA en la selecció dels projectes guanyadors aplicant criteris, com que el projecte sigui viable i sostenible en el temps i s’ajusti a una necessitat social objectiva.

-En aquesta convocatòria, s’ha premiat la Fundació Areté i la Fundació Cívica Oreneta del Vallès. ¿Què en destacaria?

-Agraïm a les ONGs i fundacions la seva gran tasca social en la seva comunitat, i amb aquest ajut econòmic dels premis solidaris BBVA els animem a continuar amb la seva important tasca diària. La Fundació Areté oferirà un servei de distribució urbana de mercaderies amb un vehicle elèctric i d’una flota de bicicletes i tricicles elèctrics de càrrega. I la Fundació Cívica Oreneta del Vallès, tot un referent al seu territori, lluitarà contra la fractura digital i la soledat no desitjada de les persones grans amb formació i dotació de mitjans necessaris. 

Notícies relacionades

-¿Quins són les claus del fons BBVA Futur Sostenible ISR?

-Es tracta d’un fons d’inversió socialment responsable que inverteix en actius financers aplicant criteris d’inversió sostenible. Actualment, el fons gestiona un patrimoni de 2.100 milions d’euros i és el fons d’inversió sostenible i solidari de més mida en la indústria espanyola. Acumula una rendibilitat del +4,28% des d’inici d’any, +5,12% l’últim any. BBVA Futur Sostenible ISR és l’exemple que un producte pot ser rendible, sostenible i contribuir a millorar la societat al costat dels nostres clients.

Temes:

BBVA