Impostos al dia

Un de cada tres catalans podria perdre més de 380 euros si confirma la declaració de la renda sense revisar

Un 28% dels contribuents catalans pot percebre més del que apareix al seu esborrany d'Hisenda

Segons l'estudi de TaxDown, els joves d'entre 25 a 40 anys són el grup que més estalvia al revisar l'esborrany

image001

image001

4
Es llegeix en minuts
Lara Bau

Queden menys de 15 dies per acabar la campanya de la renda 2019, que sens dubte ha sigut la més atípica fins al moment, i encara queden 6 milions de declaracions per presentar. Això suposa que el 30% dels espanyols encara ha d’ajustar comptes amb el fisc.

En aquest exercici, amb el 21,1% dels treballadors afectats per algun tipus de erto i més de 3.300 milions d’aturats, més d’un 34% dels treballadors espanyols es troba actualment en una situació econòmica incerta. En aquest context, la devolució de l’esborrany d’Hisenda s’ha convertit aquest any en un salvavides per a moltes famílies.

Les claus de l’estalvi

Segons un estudi que ha publicat TaxDown, amb una mostra de més de 30 mil usuaris, aproximadament un de cada tres catalans –al voltant del 28%– perd diners en la seva declaració si confirma l’esborrany sense comprovar.

Aquest percentatge es converteix en gairebé el 31% de persones si delimitem el tram d’edat entre els 25-40 anys i puja fins al 36% per als joves a causa dels ajuts al lloguer que hi ha a la Generalitat. De fet, sis de cada deu estalviadors catalans té entre 25 i 40 anys. Sens dubte, una dada interessant que cal tenir en compte si estem pensant a validar, sense més ni més, l’esborrany que ens envia Hisenda.

Si parlem de quantitats, la mitjana d’estalvi estaria entorn dels 350 euros per declaració a Catalunya, molt per sota dels 500 euros que aconsegueixen els catalans de més de 45 anys. I proporcionalment als seus ingressos, les rendes d’entre 18.000 €-24.000 € són les que més estalvien en la seva declaració, fins a 368 € de mitjana.

D’aquest terç de la població catalana que estalvia, els homes ocupen un lloc privilegiat, no tant en quantitats, sinó en nombre d’estalviadors. El 65% dels estalviadors són homes, amb una mitjana d’estalvi de 370 €, davant el 45% de dones catalanes, que aconsegueixen estalviar 320 € en la seva declaració, 50 € de diferència.

Encara s’està a temps d’estalviar, fins i tot de corregir la declaració presentada

Segons l’Agència Tributària, el 82% dels contribuents que ha declarat mitjançant la seva ‘app’, ho ha fet en un sol clic, cosa que significa que moltes persones poden haver perdut l’oportunitat d’aplicar-se les deduccions autonòmiques, que tal com adverteix Hisenda, no estan incloses a l’esborrany.

La bona notícia és que no hi ha res definitiu fins al pròxim 30 de juny i qualsevol contribuent pot revisar la seva declaració per treure-li el màxim partit a la seva situació fiscal, si no ha fet encara la declaració o si ja l’ha entregat.

Res és irreversible

Res és irreversibleÉs important saber que haver fet i firmat la declaració de la renda no és irreversible. Durant el temps que dura la campanya, podem revisar la nostra declaració i modificar dades que siguin necessàries o que considerem que ens beneficien, de manera senzilla.

Afortunadament hi ha alternatives interessants al mercat espanyol per a gairebé tot, però en el camp de les rendes, hi havia una assignatura pendent. En aquest sentit ha sorgit una ‘start-up’ espanyola que intenta fer la vida més fàcil al contribuent. TaxDown és la primera i única solució ‘online’ a Espanya que permet revisar i realitzar la declaració de la renda de manera senzilla i àgil, garantint a l’usuari que s’apliquen totes les deduccions fiscals que li pertanyen.  

L’objectiu d’aquesta iniciativa és «posar fi a la complexitat del tràmit de la renda i tornar als espanyols el que és seu» explica Álvaro Falcones, fundador de TaxDown. De fet, TaxDown s’ha consolidat al mercat espanyol amb més de 3 milions d’euros estalviats als seus clients des que va començar la campanya de la renda 2019. Amb un estalvi mitjà per usuari que voreja els 500 €.

TaxDown, una ‘app’ senzilla, segura i efectiva

TaxDown, una ‘app’ senzilla, segura i efectivaEl que diferencia TaxDownque està homologada per Hisenda, és que t’ofereix la possibilitat de revisar, fer i presentar la teva declaració, en 4 senzills passos:

  1. Validar les dades fiscals
  2. Contestar a unes preguntes per aconseguir aplicar el màxim de reduccions possibles
  3. Comprovar si s’ha millorat la renda respecte a l’esborrany
  4. I, finalment, presentar la declaració amb un sol clic

És important destacar que totes les declaracions estan revisades per un equip d’experts fiscalistes, que ajuda i guia durant tot el procés l’usuari, en el cas que ho necessiti. «Moltes vegades els contribuents confirmen l’esborrany perquè no tenen coneixements fiscals i no tenen un assessor que pugui indicar-los com procedir. Molts contribuents que es decanten per l’opció d’un sol clic acaben perdent l’oportunitat de recuperar part dels diners que ha anat aportant a l’exercici anterior», explica Álvaro Falcones.  

«El més important en aquest moment de la campanya és que el contribuent sàpiga que està a temps de millorar el seu resultat, amb una petita ajuda com la que oferim a TaxDown, on la revisió és gratuïta, senzilla i accessible per a tots els contribuents», matisa l’expert.

Revisar i presentar és gratis

Notícies relacionades

La plataforma permet que l’usuari, en només 15 minuts, pugui realitzar la seva declaració de manera òptima. També permet revisar-la i rectificar-la, i només cobra una tarifa única de 35 € si aconsegueix una millora respecte a l’esborrany superior als 35 € del cost del servei. És a dir, en cas de no estalviar res o si és una quantitat inferior a aquest import, el servei és gratuït. 

D’aquesta manera, qualsevol contribuent per compte d’altri i sense disposar de cap tipus de coneixement financer o fiscal pot revisar de manera segura i fiable la seva declaració, assegurant-se el màxim estalvi.