Finances sostenibles

BBVA rep tres premis pels seus bons verds

Els Green Bond Pioner Awards han reconegut la innovació de l'entitat

El banc reafirma la seva lluita contra el canvi climàtic amb productes responsables

bbva

bbva

1
Es llegeix en minuts
Anna Solà

Els 2019 Green Bond Pioner Awards, de Climate Bonds Initiative, celebrats entre el 5 i el 7 de març a Londres, han distingit el BBVA amb tres reconeixements en matèria de lideratge mundial, millors pràctiques i innovació en matèria de finançament sostenible. El motiu de les tres distincions és la publicació del seu marc de bons sostenibles vinculat als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides, per haver-se convertit en el primer emissor financer d’un bo verd a Espanya, el de més import de l’eurozona, i per haver emès el primer bo verd d’un financer a Mèxic, el bo BBVA Bacomer.

Els Green Bond Pioner Awards, de l’organització internacional Climate Bonds Initiative —dedicada al mercat de bons contra el canvi climàtic—, celebren anualment els èxits de les organitzacions, institucions financeres, com el BBVA, governs i individus que han demostrat lideratge i innovació en aquest àmbit. Així mateix, també reconeixen aquells que han proporcionat exemples d’inversions que lluiten contra el canvi climàtic i iniciatives baixes en carboni en diferents geografies i sectors. En la quarta edició d’aquests premis, es va posar especial focus en les economies emergents, així com en els èxits aconseguits pels països de menor mida en la lluita contra el canvi climàtic. 

Durant la cerimònia, es va emfatitzar en la importància d’accelerar i impulsar les inversions sostenibles i l’ampliació de fluxos de capital transfronterers amb l’objectiu de recolzar el creixement econòmic amb baixes emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. 

Compromís 2025

Notícies relacionades

Com a mostra del seu ferm compromís en la lluita contra el canvi climàtic, el BBVA va aprovar l’any passat el seu Compromís 2025, pel qual mobilitzarà 100.000 milions d’euros fins al 2025 en finançament verd, infraestructures sostenibles, emprenedoria social i inclusió financera. El banc vol proveir els seus clients amb un assessorament superior de solucions de finançament sostenible i està fent un paper clau en el desenvolupament d’aquest mercat.

El 2018 ha demostrat ser l’any de la consolidació dels bons verds, socials i sostenibles. Com a emissor el BBVA ha aprovat el seu marc per a l’emissió de bons sostenibles vinculat als ODS de les Nacions Unides, ha conclòs amb èxit les emissions verdes inaugurals de BBVA i BBVA Bancomer i ha mantingut el seu lideratge en aquest mercat dels bons.

Temes:

BBVA