‘Easter eggs’

Això és el que passa quan cerques «meteorit» a Google

Els canvis a Google Chrome que ens afectaran a tots

‘Everyday’: aquests són els nous robots de Google que treballen per tu

Foto d’arxiu d’una pantalla d’ordinador amb el cercador Google.

Foto d’arxiu d’una pantalla d’ordinador amb el cercador Google. / FRANCOIS LENOIR (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Guillem Ortu

El cercador de Google amaga algunes eines i animacions poc conegudes entre la comunitat d’internautes. Més enllà de buscar informació i continguts de tot tipus, el principal motor de cerca inclou el que es coneix com a ‘easter eggs’ (ous de pasqua), la utilitat dels quals es limita a entretenir els usuaris que, per error o no, arriben a aquests resultats.

Notícies relacionades

Les últimes setmanes, ha guanyat notorietat una animació que consisteix en un astre que creua el monitor quan l’usuari busca «meteorit». Quan l’objecte desapareix de la pantalla, també es pot observar un efecte de tremolor.

Altres secrets del cercador

A més del ‘truc del meteorit’, Google amaga molts altres secrets, entre els quals destaquen altres animacions, minijocs i alguns elements que serveixen d’homenatge a videojocs mítics.

Animacions

Les animacions han sigut una constant al motor de cerca més utilitzat arreu del món. Abans del meteorit, ja en van aparèixer moltes d’altres, tot i que n’hi ha hagut dues en concret que s’han mantingut al llarg del temps. D’una banda, si s’escriu al cercador «Do a barrel roll» (‘Fes una tirada de barril’, en català), automàticament, la barra de cerques fa un efecte de 360 graus. Així mateix, si es fa el mateix escrivint «Askew» (‘Torçat’, en català), s’obtindrà una pantalla amb els resultats totalment inclinada.

Minijocs

La pestanya de resultats de Google es pot utilitzar per jugar sense necessitat d’accedir a altres pàgines. Buscant «Solitari», «Pac-Man», «Snake» o «Tic Tac Toe» apareixeran a la part superior les finestres per entretenir-se amb aquests clàssics minijocs.

Presa de decisions

Si bé és cert que Google serveix per facilitar qualsevol tipus d’informació, el cercador també disposa de ‘gadgets’ més simples que poden ajudar en la presa de decisions. En són un exemple els resultats que s’obtenen al buscar «Roll a dice» (‘Tira el dau’, en català) o «Flip a coin» (‘Llança una moneda’).

Homenatges ‘gamers’

Més enllà de l’entreteniment, Google també guarda espais a la seva plataforma per rendir homenatge a altres videojocs mítics. Els usuaris que busquin «Super Mario Brothers» o «Sonic» es trobaran a la part superior dreta de les seves pantalles elements icònics de les dues sagues, com el bloc de maons sorpresa, del qual, al clicar-hi, surt una moneda, o l’eriçó de Sega, que començarà a rodar en el moment en què s’hi faci clic.