Tecnologia

‘Everyday’: aquests són els nous robots de Google que treballen per tu

El projecte, desenvolupat per la divisió X d’Alphabet, se centra en tasques quotidianes simples

‘Everyday’: aquests són els nous robots de Google que treballen per tu
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La divisió X d’Alphabet, empresa nord-americana que té com a principal filial Google, ha desenvolupat des del 2010 idees d’innovació tecnològica aplicades a diferents àmbits. Un dels principals projectes d’aquesta secció ha sigut l’‘Everyday’: robots que treballen per i per als humans, portant a terme tasques d’atenció a persones i neteja.

L’última implantació en aquests androides, que ja compten amb més de 100 prototips fabricats, consisteix en un sistema d’intel·ligència artificial denominat PaLM, que millora el maneig del llenguatge i, conseqüentment, la comprensió d’ordres humanes.

Alliberar-nos de «petits problemes»

Notícies relacionades

Tal com mostren a la seva web, el principal repte a què s’enfronten a les oficines d’Alphabet són els «petits problemes»: «Resoldre petiteses potenciarà un nivell de progrés inimaginable fins ara», afirmen. Així doncs, els ‘robots quotidians’ estan principalment enfocats a desenvolupar tasques bàsiques del dia a dia, com obrir portes o netejar taules. D’aquesta manera, s’aconseguiria «recuperar milers de milions d’hores per desbloquejar el nostre potencial i millorar les nostres vides».

Tecnologia PaLM

Recentment, X ha incorporat als seus robots un sistema d’intel·ligència artificial d’última generació, el PaLM (de ‘pathway langauge managment’), capaç de millorar la comprensió d’aquests autòmats. Gràcies a aquest nou model lingüístic, amb una capacitat tres vegades superior a la del fins ara vigent sistema GPT-3, els robots de Google seran capaços d’obeir consignes imprecises i desenvolupar accions per respondre alhora que n’aprenen d’altres noves.

Temes:

Robots Google