‘Déjà vu’ colossal

Vídeo | Una altra jove denunciada per gravar la seva inicial en una de les parets del Colosseu de Roma

El Colosseu de Roma rep 3,5 milions de visitants a l’any.

El Colosseu de Roma rep 3,5 milions de visitants a l’any. / ETTORE FERRARI (EPA)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una jove suïssa de 17 anys s’enfronta a una pena de diversos dies de presó i una multa de 15.000 euros després de la difusió d’un vídeo en què se la veu gravant la seva inicial a les parets del Colosseu de Roma. Les imatges van ser captades per David Battaglino, un guia que estava amb un grup de turistes visitant el monument quan va veure el que estava passant.

Aquest succés ha tingut lloc poques setmanes després que un visitant britànic cometés el mateix delicte i assegurés que «no sabia que era tan antic». Poc després, el Govern italià va identificar l’infractor i el ministre de Cultura, Gennaro Sangiuliano, va assegurar que formaran part civil en cas que hi hagi judici.

Perjudici al patrimoni nacional

Segons informen mitjans locals, la noia, que viatjava amb la seva família, va escriure una n en un dels murs, un gest que va despertar la ràpida reacció de Battaglino: el guia la va seguir i va denunciar els fets al personal de seguretat de l’amfiteatre, a qui va entregar el vídeo com a prova per a la Policia. «És la primera vegada que aconsegueixo gravar un acte de vandalisme al Colosseu, però en sis anys n’he vist desenes, fins i tot de gent que treu trossos del mur. Una vegada em van escopir per renyar un noi», ha declarat el guia, de l’agència City Walkers. Davant les seves acusacions, la família de la noia va respondre que «és només una nena, que no estava fent res dolent».

Com mostren les imatges, la jove utilitza un objecte per marcar la seva inicial a la paret, provocant crits de desaprovació entre els presents. Ara, diversos mitjans avancen que la pena a la qual s’exposa aquesta menor suïssa per suposats danys al patrimoni nacional podria ser de diversos dies de presó i una multa de fins a 15.000 euros.

Precedent recent

Notícies relacionades

No s’havien complert ni tres setmanes del vídeo viral en el qual Ivan Dimitrov, un britànic de 27 anys, apareixia cometent el mateix delicte. Després de ser localitzat, el turista va escriure una carta de disculpes enviada a la Fiscalia de Roma, a l’alcalde, Roberto Gualtieri, i a l’ajuntament de la capital italiana, en la qual assegurava que desconeixia l’antiguitat de l’amfiteatre Flavi.

De la mateixa manera, el jove també va ser denunciat i ara haurà d’afrontar un procés que podria derivar en la mateixa condemna per danys a béns culturals.