Succés surrealista

Mor l’àvia que «va ressuscitar» en el seu propi funeral i «va reviure» durant set dies més

Mor l’àvia que «va ressuscitar» en el seu propi funeral i «va reviure» durant set dies més

Twitter

2
Es llegeix en minuts

Bella Montoya va morir divendres passat, 9 de juny. Un metge va certificar la seva mort en un hospital de Babahoyo, a l’Equador, després de tenir un accident cardiovascular. La família va organitzar el funeral, però la dona de 76 anys va despertar després d’estar cinc hores dins d’un taüt. Els seus pròxims van anar a canviar-li la roba per a la vetlla i es van endur la sorpresa. L’àvia «va colpejar amb la mà» el fèretre, va explicar diumenge passat el seu fill. A l’aixecar-ne la tapa, Montoya respirava amb dificultat després del prolongat tancament. Després de «ressuscitar», va ser ingressada a la unitat de cures intensives (uci) del centre mèdic de la localitat, situada a 70 quilòmetres de Guayaquil. Tot i que els seus familiars tenien «l’esperança» que es recuperés, ha mort, per segona vegada, aquest divendres.

Una font del Ministeri de Salut va informar a la cadena de televisió Ecuavisa que a la dona, amb estat greu a la uci, «ja li estan practicant l’autòpsia». Una setmana abans, la situació era ben diferent. Tant, que els presents a la sala de la funerària van gravar com «va reviure» Montoya.

En les imatges s’aprecia com dos homes l’assisteixen després de sentir els cops a la caixa. Dins hi havia l’àvia, girada de costat. «La senyora està amb vida. S’està ofegant. Els veïns han cridat als serveis d’emergència», explica un home. Després de «ressuscitar», les autoritats van anul·lar l’acta de defunció i l’àvia va recuperar l’estatus de persona viva, almenys, durant set dies més.

«Respira i mou lentament els ullets», va relatar el seu fill, Gilber Barbera, després de visitar-la aquest divendres a l’hospital Martín Icaza de Babahoyo, un ritual que va fer cada dia des del surrealista succés. No obstant, Montoya va morir hores més tard.

No és un miracle

Notícies relacionades

Divendres passat no es va produir cap miracle a Babahoyo. Al contrari. Hi ha una explicació científica darrere del surrealista succés. La dona ni va morir ni va ressuscitar, sinó que va patir un episodi de catalèpsia, un trastorn sobtat en el sistema nerviós.

Aquesta malaltia es caracteritza per la pèrdua momentània de la mobilitat i de la sensibilitat del cos. A més de la rigidesa corporal, les persones que la pateixen no responen als estímuls, la seva respiració i el seu pols es tornen molt lents i la pell, pàl·lida, fet que fa creure que han mort.