«La part motriu no li respon», asseguren

Julio Iglesias aclareix el seu estat de salut: «Estic DPM»

  • Així va conquistar Julio Iglesias els EUA en la dècada dels 80

  • Tamara Falcó es mostra agraïda amb Julio Iglesias per la defensa a la seva mare | Vídeo

Julio Iglesias aclareix el seu estat de salut: «Estic DPM»

AP / CARLOS GIUSTI

2
Es llegeix en minuts

La salut de Julio Iglesias torna a estar en el punt de mira. Segons el programa argentí ‘A la tarde’, d’’Amèrica TV’, el cantant de 79 anys té greus problemes de mobilitat que l’obliguen a desplaçar-se en cadira de rodes i, a més, patiria problemes de memòria i hauria oblidat fins i tot la lletra de les seves pròpies cançons.

«És tremend. La part motriu i la part cognitiva no li responen. I aquelles persones que tenien relació amb Julio no arriben a ell ara com ara i això és el que preocupa, que no respon al telèfon o no respon a les trucades» ha assegurat el presentador Matías Vázquez, activant totes les alarmes sobre l’estat d’un dels artistes més estimats del nostre país.

Una informació que el mateix Julio Iglesias ha desmentit amb contundència a través de les seves xarxes socials, deixant clar que es troba perfectament i carregant contra aquells que han parlat del seu suposat deteriorament. «Estic molt preocupat per tot el que causa el fet d’haver elegit un petit temps de soledat» ha començat, fent menció a la seva ‘desaparició’ mediàtica en els últims temps, en els quals refugiat al seu paradís de Punta Cana no s’ha deixat veure públicament.

«Estic DPM»

 «D’una manera mal educada per a aquells que han fet dubtar de la meva salut, els diria que estic DPM, però per a la gent que m’estimen de veritat per tants anys, dir-los que mai he tingut la meva ment més clara» ha assegurat, agraint «el carinyo» dels seus incondicionals i confirmant, després de molts rumors, que està «escrivint les meves memòries».

 Indignat, el cantant confessa que «no puc creure’m tanta especulació per no voler fer entrevistes en aquests moments»; «torno a llegir per tots els llocs, que soc en una cadira de rodes, amb la ment perduda i que ni tan sols recordo les meves cançons, com es pot ser tan mal intencionat i acumular tanta maldat*» afegeix, dolgut per unes informacions que, reconeix, li dolen i l’afecten profundament.

Notícies relacionades

I per demostrar que es troba perfectament, Julio acompanya la seva publicació d’una fotografia seva que, com explica «tot just té uns dies» i en la qual apreciem un cridaner canvi de ‘look’ en la imatge que ha mantingut en els últims 60 anys. I és que s’ha deixat un bigoti que, com ressalta, «em recorda molt al meu pare», l’inoblidable doctor Iglesias Puga, ‘Papuchi’.

 L’última aparició pública de l’artista va ser el mes de març passat, quan va concedir una entrevista a la revista ¡Hola! defensant Isabel Preysler i carregant contra Mario Vargas Llosa pel seu comportament després de la seva ruptura amb la mare dels seus fills Chabeli, Julio José i Enrique. «És profundament injust com s’estan comportant amb ella. Isabel tindrà el meu suport i el meu carinyo i avui no havia de ser menys, només que ho faig públicament. Fos com fos la ruptura, un cavaller i un senyor sap com acabar les coses. El comportament de Vargas Llosa deixa molt a desitjar» declarava llavors, presumint de la seva meravellosa relació amb la que va ser la seva primera dona.