El concert

Julio Iglesias desborda seducció a Cap Roig

El cantant va commocionar el públic de Calella de Palafrugell amb un recital de grans èxits que va incloure cançons clàssiques com 'Un canto a Galicia', 'Crazy' i 'Me va, me va'

3
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
CALELLA DE PALAFRUGELL

Els grans recintes queden fora del seu full de ruta, però Julio Iglesias és un plat apreciat per places selectes com el Festival Jardins de Cap Roig, que ahir a la nit va acollir el primer dels seus dos únics recitals a Catalunya. Balades perfumades, tempos llatins i moltes declaracions inflamades en primera persona van satisfer la fam d'un públic que va esgotar ja fa mesos l'aforament de l'auditori, unes 2.000 persones.

Sense disc recent al carrer, Iglesias commemora en la gira el 40è aniversari de carrera, que va tenir com a punt de partida la victòria al Festival de Benidorm del 1968 amb La vida sigue igual. Per això, el recital d'ahir a la nit va ser un complet grans èxits que va cobrir tots els fronts de l'artista des de la primera cançó de la vetllada, Quijote.

LLATINITAT

Emparat per una banda àmplia, amb tres coristes, l'intèrpret va entrar en matèria amb Ni te tengo ni te olvido i Natalie abans de desviar- se cap a territori llatí amb La gota fría, tocada per una flauta andina, i una sofisticada tornada: Ae, ao. Aprofitant aquest moment de calor, una esvelta corista va procedir a evolucionar per l'escenari com en una passarel.la de models. "És dominicana i té 19 anys", va informar l'ídol.

El seu estil vocal és cada vegada més esquemàtic i tendent al tic, però, en fi, podem encaixar-ho com a senya d'identitat. Al cantant se'l va veure, en tot cas, entusiasmat. "¡Quina meravella de nit, de lloc, de gent...!". Passar unes hores a la Costa Brava va estimular la memòria. "Recordo fa anys quan anava a la Costa Brava: Cap sa Sal, Cadaqués, passant per Platja d'Aro... El meu pare em deia: '¡Com t'estima Catalunya!'. Ara ho estic comprovant". Va arribar més lluny amb una confessió de tipus clínic. "A vegades em pregunto com es poden estimar tant les coses. Jo tinc la tensió alta, però quan vinc a cantar al meu país em puja encara més", va sentenciar.

TEMPTATIVA TANGUERA A media luz va desviar el guió cap al tango. Bé, el que Julio Iglesias entén per tango. La cançó va comptar amb el concurs d'un número de dansa que va presentar amb humilitat. "Aquesta nit tenim els millors ballarins de tango de tota la història de la música argentina".

Després, més números llatins (Échame a mí la culpa), una immersió nostàlgica amb Un canto a Galicia i un All of you on una altra de les coristes va suplir la partenaire de la versió discogràfica, Diana Ross.

Un altre clàssic, Manuela, va ser rebut amb cants populars. "¡No falla mai!", va exclamar Iglesias en català. No van faltar declaracions de principis filosòfiques, algunes referències a Elvis Presley i un eufòric Me va, me va, que va ser el clímax del recital, ja que el cantant va acabar de sobte i, a diferència d'altres vegades, no va fer cap bis.

Notícies relacionades

Cap Roig va congregar un públic de tendència madura que es va aixecar dels seients en diverses ocasions per corejar l'ídol madrileny, que el 23 de setembre que ve complirà 65 anys. El seu pla de gira es manté viu: una vegada hagi culminat el seu pas per Espanya, Iglesias afrontarà una sèrie d'actuacions als Estats Units que el mantindran ocupat fins a la tardor.

Mentrestant, després dels dos recitals del cantant madrileny (el segon tindrà lloc aquesta nit, altre cop a les 22.00 hores), el Festival de Cap Roig afronta la recta final amb espectacles a càrrec de Rosana (16 d'agost), l'homenatge a Maya Plissetskaia (23) i Lorin Maazel (24).