‘Wanderlust’

El peculiar viatge d’un jove: 3.000 quilòmetres en un patinet sense motor per Austràlia

Regal enverinat: una dona mor després de menjar uns bombons pel seu aniversari

L’avís de l’OCU als jubilats amb estalvis al banc

El recordatori de l’Agència Tributària a tots els que tenen vivenda en propietat

Ryokei Mifune ha trigat cinc mesos a completar el recorregut

El peculiar viatge d’un jove: 3.000 quilòmetres en un patinet sense motor per Austràlia

Ryokei Mifune / Instagram @uni.kick

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un japonès de 23 anys va concloure aquest cap de setmana a la ciutat de Cairns (Queensland, nord-est d’Austràlia) el seu peculiar periple de prop de cinc mesos recorrent de sud a nord la costa oriental del país austral en un patinet sense motor.

Ryokei Mifune, conegut com a Uni, ha documentat la seva arribada avui a les xarxes socials, com ha fet des que va arrencar la seva aventura a finals de gener, quan va partir des de la ciutat de Melbourne rumb a Cairns, separades per una distància de gairebé 3.000 quilòmetres.

Uni, embolicat a la bandera del Japó i protegit pel clàssic barret cònic ‘kasa’ del seu país natal, va ser rebut a Cairns per desenes de seguidors, que van celebrar amb entusiasme l’aparició del jove somrient, com mostren vídeos penjats per ell al seu compte d’Instagram.

El japonès, que va celebrar el final del seu recorregut degustant un plat de ramen, el típic caldo amb fideus japonès, va començar la ruta després de 10 mesos de preparació al Japó i des d’aleshores ha acumulat més de 18.000 seguidors a Instagram i a TikTok, on ha anat informant sobre els desafiaments de la seva travessia.

L’Uni, que no parlava anglès al començar el seu viatge i ara es mostra orgullós dels seus avenços en l’idioma estranger, s’ha convertit gairebé en una celebritat en aquesta zona d’Austràlia.

Durant el viatge va decidir a més que part de la seva comesa seria recaptar fons per a l’Alt Comissionat de l’ONU per als Refugiats (ACNUR), després de conèixer una família ucraïnesa durant una parada a Port Macquarie, a Nova Gal·les del Sud.

Notícies relacionades

Tot i que és la primera vegada a l’estranger, l’Uni ja tenia experiència amb aquest tipus d’expedicions en patinet: el 2021 va completar un viatge similar al visitar les 47 prefectures del Japó al llarg de 10 mesos.

De moment, el jove ha afirmat al seu compte a Instagram que es quedarà descansant a Cairns un temps, abans de potser afrontar un nou repte a bord del seu estimat patinet.