Acció massiva (i viral)

Un caixer de 82 anys aconsegueix jubilar-se gràcies a aquest sorprenent acte de bondat

Rory McCarty, amo d’una petita empresa, va decidir ajudar Butch, un antic veterà de la Marina que treballava 10 hores al dia en un supermercat, a través d’una campanya a TikTok que ja ha recaptat més de 145.000 euros

  • L’home que viu amb una figura de silicona a mida real de la seva dona morta

  • Una dona copia la història i les frases d’un ‘best-seller’ per fingir un càncer terminal

Un caixer de 82 anys aconsegueix jubilar-se gràcies a aquest sorprenent acte de bondat

Rory McCarty

3
Es llegeix en minuts

Warren Marion, conegut per tothom com Butch,82 anys i fins al mes passat treballava com a caixer a temps parcial en una popular cadena de supermercats a prop de la ciutat de Cumberland, a l’estat de Maryland (Estats Units). Quan gairebé tota la societat es jubila, ell va continuar treballant perquè la pensió no li donava per viure. Va començar a guanyar-se uns dòlars amb tot just 11 anys, va passar dècades a les multinacionals General Motors i Honeywell, i fins i tot va estar 10 anys a la Marina nord-americana. Però això no li va garantir una plàcida jubilació. Fins que un dia, al seu taulell, es va topar amb Rory McCarty. Aquesta és la història (viral) de com un acte de bondat pot canviar la vida d’una persona per sempre.

A Marion el van acorralar els deutes, per això portava anys rere una caixa enregistradora durant 10 hores al dia en un supermercat Walmart. Amb prou feines podia pagar la casa i encara menys visitar la seva família, que viu a Florida. A McCarty no és que li sobrin els diners. És l’amo d’una empresa de control de plagues anomenada Bug Boys i a les xarxes socials publica el seu dia a dia contra animals no volguts, així com trucs pesticides i desparasitants. Tanmateix, això li ha valgut per sumar més de 100.000 seguidors a TikTok.

La cua del supermercat els va unir

Tots dos es van conèixer el 16 de desembre passat, quan l’exterminador de plagues va anar a comprar piles al supermercat. Es va posar en una cua i el van empènyer, per la qual cosa va decidir posar-se en una altra, on el va atendre Marion. «Soc propietari d’un negoci. Llavors, sempre busco persones agradables, que treballin molt. M’encanta aquest tret perquè no el veig gaire sovint», ha admès als mitjans de comunicació nord-americans després de fer-se famós.

A McCarty tampoc li va passar desapercebuda l’edat del caixer. «Ha de tenir 80 anys, vaig pensar», ha admès ara als mitjans de comunicació nord-americans. Va gravar el moment i el va penjar a TikTok amb una premissa. «¿Algú ha vist els vídeos on una persona recapta diners per ajudar-ne una altra? Hauríem de fer això pel Butch. ¿Qui vol donar?», va demanar.

@bug_boys 82yr old Butch still putting in work. Has anybody seen the videos where a guy raised 180g's to help an 82 yr old walmart employee retire. We ought to do that for Butch. Who would donate? #fyp #foryou #foryoupage #walmart #gofundme ♬ original sound - BugBoys

El vídeo, que ja suma més de 3,3 milions de reproduccions, es va omplir de missatges solidaris i l’acció per auxiliar l’home es va posar en marxa ràpidament. McCarty va obrir una campanya a GoFundMe i el que va començar com un sorprenent acte de bondat per part d’absoluts estranys, va recaptar 100.000 dòlars el 4 de gener. Llavors, McCarty va tornar al Walmart i li va entregar el xec a Marion, que es va quedar atònit.

Més que diners, serà «una llarga amistat»

Fins aquest dissabte, 14 de gener, la campanya acumula 157.921 dòlars (145.580 euros). L’empresari ja ha dit que tota la suma la rebrà Butch. Per la seva banda, ha manifestat que utilitzarà els diners per «pagar alguns deutes, visitar la seva família a Florida i potser fer un viatge a Cancún amb els amics».

Notícies relacionades

Més enllà de l’acció solidària, tots dos han forjat una amistat durant l’últim mes. «Som com pèsols i pastanagues», ha declarat McCarty als mitjans. «Mentre li agradi passar l’estona amb mi, passaré l’estona amb ell, crec que serà una llarga amistat», ha afegit. L’acció també li ha donat beneficis a ell: el compte de la seva empresa a TikTok ha triplicat els seus seguidors i ja s’acosta als 280.000.

Marion va renunciar a la feina el mateix dia que va rebre els diners. Això sí, no sense abans enviar el preavís de baixa voluntària de dues setmanes.

@bug_boys Amazing that people are still donating. Almost another $10,000 the last 2 days. Looks like I'll be presenting Butch another check. Gofundme link in my bio #fyp #foryou #foryoupage #foryourpage #fy #fypage #retire #walmart #butch #veteran #navy ♬ original sound - BugBoys