Horòscop oriental

Any Nou xinès: què portarà l’any del conill

¿Quin animal ets segons l’horòscop xinès?

extra/china.jpg

extra/china.jpg / Efe / Mark R. Cristino

2
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

El diumenge 22 de gener ha començat el nou any al calendari xinès. Conegut com la Festa de la Primavera, és la trobada tradicional més important de la cultura d’aquest país asiàtic.

En concret, se celebra l’entrada de l’any 4721 al calendari lunar i Any del Conill, considerat el signe més afortunat per l’horòscop xinès.

Aquest horòscop consta de 12 animals amb el següent ordre: rata, bou, tigre, conill, drac, serp, cavall, cabra, mico, gall, gos i porc. Els xinesos creuen que l’horòscop d’una persona influeix en la seva vida, que li configura el caràcter i segueix una tradició que ve de lluny.

La veritable pau, segons els xinesos, arriba ara, amb el conill. El conill, en general, significaria el final de la crisi econòmica, ja que és el signe dels emprenedors. Diuen que els conills (gent dels anys 1939, 51, 63, 75, 87, 99, 2011 i 2023, més o menys, ja que l’any lunar sol començar entre gener i febrer) són els més afortunats. Però és un animal caut, atent, vigilant per no convertir-se en una presa.

En tot cas, és atent, sincer, amable i sensible. Representa persones d’aparença tranquil·la però amb un interior fort i de personalitat confiable.

Cautela

No obstant, malgrat la bona sort que sol simbolitzar el conill, es recomana precaució i cautela a l’hora d’iniciar grans canvis durant aquest any, ja sigui en el terreny amorós (iniciar una relació o casar-se) o en l’empresarial (començar un nou negoci). Es recomana treballar amb afany i esforç per tenir bons resultats i ser prudent a l’hora de prendre decisions.

L’any nou xinès és una de les festes més importants per a la cultura oriental. La celebració dura dues setmanes (des del 22 de gener al 5 de febrer), però només és festiva la primera setmana, del 22 al 29 de gener del 2023.

L’activitat més important serà el pròxim dia 5, quan se celebri el festival dels fanalets, una activitat familiar amb més de 20 segles d’antiguitat i que es considera el Sant Valentí xinès. Aquell dia, els xinesos solen mirar la lluna, encendre llanternes, ballar i menjar boles d’arròs.

Població no immunitzada

Notícies relacionades

No obstant, caldrà esperar a veure com afectarà la ràpida propagació de la pandèmia a la Xina, una població majoritàriament no immunitzada. Segons ‘The Economist’, més d’un milió de persones podrien perdre la vida al país en els pròxims mesos.

Un altre factor important és l’econòmic. Malgrat la reducció del creixement dels últims anys a causa de la pandèmia, la previsió és que la Xina sigui líder en PIB cap al 2035, si bé s’haurà de veure com l’envelliment de la població en relació amb la política del fill únic de dècades passades, conjuntament amn la més baixa natalitat actual, afecta l’economia xinesa a llarg termini. 

Temes:

Xina Horòscop