Índex de seguretat positiu

Una de les ciutats més segures del món és a Espanya

Barcelona i Sevilla no es troben entre les 100 primeres de la classificació

Una de les ciutats més segures del món és a Espanya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Assentar el cap per si mateix ja és complicat, però ho és fins i tot més quan s’ha d’escollir un lloc per viure. Aquesta decisió sol marcar el rumb que un vol per a la seva vida, per la qual cosa és important tenir en compte factors com l’oportunitat de treball que hi ha al lloc escollit, el cost de vida, la llunyania o la vida social de la qual es pot disposar. En moltes ocasions no es té en compte prou el factor del grau de seguretat que el lloc ofereix.

El portal Numbeo, compara diverses estadístiques de països i ciutats del món relacionades amb el cost de vida, la contaminació, els serveis sanitaris i el trànsit i realitza una actualització periòdica de l’índex de delinqüència de les ciutats del món per, posteriorment, elaborar un rànquing

Segons Numbeo, les ciutats més segures del planeta són Abu Dhabi (Emirats Àrabs), Doha (Qatar), Taipei (Taiwan), Ajman (Emirats àrabs) i Sharjah (Emirats Àrabs).

D’altra banda, segons el portal, les ciutats on la delinqüència predomina abundantment són Caracas (Veneçuela), Pretòria (Sud-àfrica), Durban (Sud-àfrica), Port Moresby (Papua Nova Guinea) i Johannesburg (Sud-àfrica).

Ciutats espanyoles

Notícies relacionades

Dins del rànquing de ciutats més segures del món, al lloc número 8 hi ha Sant Sebastià com la ciutat espanyola amb millor índex de seguretat de la llista, amb una puntuació de 83,1. Això significa que la capital de la província de Guipúscoa té una seguretat superior a ciutats com Zuric (Suïssa), Munic (Alemanya), Praga (República Txeca) o Hong Kong (Xina).

Aquesta ciutat no és l’única que es troba en la classificació del ‘top 100’, ja que al lloc 58 hi ha la ciutat andalusa de Màlaga amb una puntuació de 72,9 punts. Al lloc 74 es posiciona Alacant; en el 79 Madrid i en el 94 València. Fora del rànquing de les 100 primeres, Sevilla es posiciona al lloc 104; Barcelona en el 252 i Bilbao en el 281 lloc de la llista.