Broma a Twitter

El «dubte molt gran» sobre el preu del pa: ¿quant costen 10 barres si una val un euro?

Conya a les xarxes pel cartell viral d’una fleca de València

extra/Pan_hiñido.jpg

extra/Pan_hiñido.jpg

2
Es llegeix en minuts

«Pa de poble. Sense additius, ni conservants i de massa mare», diu el cartell exposat en una fleca de València fotografiat per un tuitaire. Després, un altre cartell anuncia el preu d’una barra d’aquest pa, el de dos... i així, successivament, fins a arribar a nou.

El curiós és que el cartell reprodueix la taula de multiplicar de l’1, és a dir, u per u és igual a u, dos per u és igual a dos... perquè això és el que costa una barra de pa: un euro.

El lògic seria que, com més quantitat de pans, menys costés cada barra, perquè així fucnionen les ofertes. O, en tot cas, que el cartell en qüestió només posés el preu d’una barra de pa, si no hi ha oferta.

I això és el que ha volgut ressaltar el tuitaire Javi Burgos amb un irònic tuit en el qual, al costat de la foto de la rastellera de preus, escriu: «Me’n vaig amb el dubte molt gran de quant costen 10 pans».

En menys de cinc dies, el tuit té més de 10.000 ‘m’agrada’, ha sigut vist més de 700.000 vegades i s’ha compartit més de 1.200.

Notícies relacionades

A més, ha generat multitud de comentaris, algun d’ells tan o més enginyós que el mateix tuit, com és el cas de la tuitaire Adj, que recorda a les explicacions de l’expresident Mariano Rajoy del tipus «un got és un got i un plat és un plat», les anomenades ‘marianades’: «10 pans són 9 pans + 1 pa. Si 9 pans costen 9 euros i 1 pa costa 1 euro, llavors cal fer 9 euros + 1 euro = 10 euros», ha escrit.

D’altres, amb encara més sorna, recomanen no fiar-se’n i desenvolupen la integral de Borwein per resoldre un problema tan gran: