Canvis a la cadena valenciana

Mercadona deixa de fer pa i anuncia un canvi radical als seus supermercats

  • Valero, el proveïdor local català que fa pa de Mercadona

Mercadona deixa de fer pa i anuncia un canvi radical als seus supermercats
1
Es llegeix en minuts

Mercadona deixarà progressivament d’elaborar pa en les diferents línies dels seus magatzems i reforçarà la col·laboració amb especialistes locals en aquesta categoria, com a la resta d’assortiment.

L’objectiu de la seva decisió és «optimitzar els processos de fabricació per generar més eficiència i rendibilitat», i sumarà més de 20 proveïdors perquè elaborin ells el pa, segons ha informat Mercadona en un comunicat aquest dimarts.

Ha puntualitzat que el tancament progressiu de les línies d’elaboració, presents a vuit blocs logístics, no afectarà les 650 persones que la componen, que seran ressituades.

Mercadona ha anat incorporant progressivament proveïdors locals com Valero, que elabora el pa de pagès a Catalunya des del 2021 o PandeCan, que fabrica pa de mill i matafaluga a les Canàries des de principis d’aquest any.

Notícies relacionades

També Mondat, proveïdor andalús, que elabora l’entrepà integral des de fa uns mesos. «Tots han contribuït, gràcies al seu coneixement més profund del procés i a una millor gestió de les matèries primeres, a impulsar la competitivitat d’aquesta categoria», segons el mateix comunicat.

La directora general de fabricació de pa, Ariana González, ha assegurat que després de gairebé quatre anys elaborant pa, aquesta decisió permet «reforçar» el paper de la companyia com a prescriptor i oferir productes al preu més baix possible.