Èxit «ridícul»

178 Hirokazu Tanaka a la mateixa habitació per batre un rècord Guinness

Després d’anys d’esforç i dos fracassos aconsegueixen batre la marca de més reunió de persones amb el mateix nom i cognom

178 Hirokazu Tanaka a la mateixa habitació per batre un rècord Guinness

Tomohiro Osaki

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Mai és fàcil recordar els noms de totes les persones que coneixes en una festa, excepte a Tòquio on, dissabte, els 178 convidats es deien tots Hirokazu Tanaka, reunits per batre el rècord que ostentaven fins aquell moment 164 Martha Stewart.

Des d’Hirokazu Tanaka de 3 anys fins a Hirokazu Tanaka de 80 anys i Hirokazu Tanaka de Hanoi, tots van posar-se una samarreta amb el mateix nom i es van asseure en un teatre ple de gent durant 5 minuts, d’acord amb les regles imposades pel Guinness, abans que un funcionari de l’organització formalitzés el nou registre.

«Mai hauria esperat que trenquéssim un rècord tan ridícul», ha explicat Hirokazu Tanaka, de 53 anys, l’home darrere d’aquesta iniciativa, després d’anys d’esforç i dos fracassos.

Per distingir els 178 Hirokazu Tanaka, a cada un d’ells se li va assignar un pseudònim inspirat en les seves aficions, professió o plat favorit. Així mateix, el públic va poder saludar, tot just arribar, Hirokazu Tanaka «ulleres de sol», Hirokazu Tanaka «xiclet» i Hirokazu Tanaka «triatló». El fundador de Tanaka va ser batejat «semilíder».

El rècord mundial de «reunió de persones més gran amb el mateix nom i cognom» l’ostentava anteriorment 164 Martha Stewart, que es va conèixer al plató d’un programa de televisió a Nova York el 2005.

La vocació del nou trencador de rècords es remunta a 1994, quan va sentir a les notícies el prodigi del beisbol, Hirokazu Tanaka, i va sentir la «tremenda alegria» de compartir el nom que abans considerava un lloc comú.

Dues vegades, l’intent de rècord va fracassar, especialment el 2017 quan només 87 d’ells ho van aconseguir.

Notícies relacionades

Però va aparèixer una escletxa d’esperança quan Guinness va aclarir que l’essència del nom es pronuncia «Hirokazu Tanaka», independentment de si els caràcters japonesos utilitzats per escriure’l difereixen una mica.

Un homònim número 179, la ‘minivan’ Hirokazu Tanaka hauria d’haver estat en el registre, però va morir de covid-19 l’any passat, ha explicat a l’AFP el seu pare, Suzuko Tanaka. «Ell sempre estava pendent dels esdeveniments que organitzava aquest grup», ha dit. «Avui hauria sigut molt feliç», ha sentenciat.

Temes:

Rècords