Record difuminat

L’homenatge de Madrid a Isabel II d’Anglaterra tenyeix la Cibeles de blaugrana

L’ajuntament va il·luminar la plaça i el palau de Cibeles amb els colors de la bandera de Regne Unit per mostrar les seves condolences per la mort d’Isabel II

  • Últimes notícies de la mort d’Isabel II i la proclamació del rei Carles III, en directe

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Madrid va actuar divendres amb tota la bona fe per mostrar les seves condolences per la mort d’Isabel II: va il·luminar amb els colors de la bandera del Regne Unit dos dels monuments més emblemàtics de la ciutat: la font i el palau de Cibeles. Berlín va fer el mateix amb la porta de Brandenburg i la veneració va ser exuberant. En canvi, la deessa Cibeles, epicentre de les celebracions del Reial Madrid, es va desdibuixar i per unes hores va deixar de vestir de blanc per fer una lloança involuntària al Barça.

Notícies relacionades

La Union Jack va lluir impol·luta en el símbol alemany. Per contra, el relleu dels monuments madrilenys va difuminar l’ensenya britànica blava, vermella i blanca amb els colors del FC Barcelona en ple centre de Madrid. El que a algú li va ser una bona idea, a ulls dels transeünts era un mar blaugrana. El primer a adonar-se’n va ser el reporter Ismael Suárez. «No ho van tenir en compte», va expressar a Twitter.

Profanació

L’acte de bona fe deixa en una anècdota la pancarta gegant que el president del Barça, Joan Laporta, va penjar a prop de l’estadi Santiago Bernabéu per «picar» el Madrid. Com no podia ser de cap altra manera, els seguidors merengues van mostrar el seu descontentament al veure el monument amb els colors de l’etern rival. Fins al punt que a les xarxes socials van titllar l’homenatge a Isabel II de profanació.