Perillós salt a Lleida

Vídeo | No se li obre el paracaigudes i això és el que passa

A Kevin Philipp, acròbata professional, se li enreden les cordes de dos paracaigudes i li resulta impossible desplegar-los

Vídeo | No se li obre el paracaigudes i això és el que passa

Shutterstock

1
Es llegeix en minuts

A dos segons de la mort. A això ha estat el paracaigudista Kevin Philipp de perdre la vida mentre practicava una de les seves acrobàcies aèries al municipi d’Organyà (Alt Urgell, Lleida). Les impactants imatges, gravades per un dels seus companys d’entrenament, han donat la volta al món i acumulen milions de visualitzacions en totes les xarxes socials.

El vídeo, que inclou preses de la càmera incorporada al casc del protagonista, mostra com les cordes del paracaigudes s’enreden durant el salt i Philipp comença a caure en picat al costat de la gran tela que l’hauria de salvar, que, en lloc de desplegar-se, dona voltes sobre ella mateixa sense parar.

Quan passa una cosa així, explica l’esportista al seu canal de YouTube, el següent pas és utilitzar el paracaigudes de seguretat que està situat al seient o arnès. «En acrobàcies aèries utilitzem 2 o 3 sistemes de rescat extra per salvar-nos d’aquest tipus de situacions», aclareix Philipp.

Una última opció

Però a causa de la posició que va agafar el cos del saltador i l’embolic de les cordes, l’obertura del paracaigudes d’emergència es va complicar i va resultar impossible desplegar-lo. Per això va haver d’obrir manualment el seu últim paquet de rescat, mentre la velocitat augmentava amb cada segon que passava en l’aire. Per sort, va arribar a temps.

A pocs metres d’impactar contra el terra, el paracaigudes taronja es va obrir i Philipp va poder aterrar sense patir ni una sola rascada o lesió. «El temps estimat abans de l’impacte d’un o dos segons. ¡No era el dia per morir!», ha descrit l’acròbata.

Volant de nou

Notícies relacionades

«En el parapent acrobàtic ens enfrontem a molts intents i errors a l’aprendre els trucs. Amb dos o tres paracaigudes de rescat i molta altura podem entrenar amb seguretat aquest esport», assegura l’afortunat.

Tot i que un ensurt com aquest podria haver acovardit qualsevol, no ha tirat enrere Kevin Philipp. Just l’endemà de compartir el vídeo, el paracaigudista va publicar una altra gravació al seu perfil d’Instagram realitzant una nova acrobàcia, deixant clar als seus seguidors que ja havia «tornat». L’adrenalina no li ha passat factura.