Assetjament

L’acusat d’amenaçar Paula Bonet té una altra causa oberta per assetjament

El presumpte assetjador va ser denunciat per una altra víctima per fets molt similars als que va perpetrar contra la il·lustradora

L’acusat d’amenaçar Paula Bonet té una altra causa oberta per assetjament
3
Es llegeix en minuts
EFE

El jove acusat d’amenaçar i coaccionar continuadament l’artista Paula Bonet té una segona causa oberta per assetjament contra una altra dona per fets molt similars als que presumptament va perpetrar contra la il·lustradora.

Així ho ha explicat l’advocada de la defensa, Carla Vall, aquest divendres abans del judici que se celebra a porta tancada a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per les repetides amenaces i assetjament als quals V.G.T. va sotmetre la pintora i il·lustradora.

Sobre si aquesta altra causa paral·lela pot beneficiar la il·lustradora en la vista, la lletrada ha explicat que no és l’element central de l’acusació, ja que n’existeixen proves inequívoques, com els missatges publicats, diversos testimonis de la víctima i els policies.

Amb trets de misogínia

Vall ha explicat que es tracta d’un home jove que té «una vida relativament normalitzada» però que presenta «trets de misogínia» i ha detallat que els forenses no han assenyalat res que pogués atenuar o eximir la seva responsabilitat.

La lletrada ha explicat que han passat tres anys des de l’inici dels fets i que està sent molt difícil per a l’artista, ja que s’ha vist sotmesa «a un assetjament intens i extens» que no s’ha vist frenat ni tan sols per les dues vegades en què V.G.T. va estar en presó preventiva.

La Fiscalia demana per a V.G.T. tres anys de presó i una multa pels delictes de coaccions i amenaces, així com una multa de 4.800 euros per un delicte continuat de trencament de mesura cautelar.

L’acusació particular, per la seva banda, demana un total de quatre anys de presó pels dos mateixos delictes amb una multa de 8.640 per saltar-se repetidament les ordres d’allunyament contra la víctima.

Assetjada des del 2019

Segons l’escrit d’acusació del ministeri públic, els fets van començar el juliol del 2019, quan V.G.T. es va presentar al taller de l’artista amb la intenció de conèixer-la i la va abraçar sobtadament, tot i que ella va aconseguir fer-lo marxar.

V.G.T. es va presentar en diverses ocasions al local, insistint-li tant a ella com a les seves alumnes que volia conèixer-la, però la il·lustradora i pintora sempre s’hi va negar.

En una d’aquestes ocasions, l’acusat va colpejar reiteradament el vidre de la porta preguntant per ella, aixecant i abaixant la persiana i posant els llavis al vidre amb intenció de fer-li un petó.

L’acusat va intentar acostar-se a Bonet assistint als mateixos actes als quals anava ella i també volia cridar la seva atenció a través de diversos correus electrònics.

V.G.T. també va redactar missatges a través de Twitter amb comentaris misògins en els quals amenaçava la víctima d’escanyar-la i esquarterar-la «per complaure tots els miserables vagabunds que habiten els carrers de Barcelona».

Atemorida constantment

Tot i que es va dictar una ordre d’allunyament i de comunicacions contra l’artista, l’acusat va continuar dirigint-se a ella a través de les xarxes socials amb missatges en els quals la humiliava o li deia que volia assistir als seus tallers.

Notícies relacionades

Malgrat l’ordre d’allunyament i el canvi d’ubicació del taller, l’assetjador es va tornar a presentar al local amb un ram de flors, motiu pel qual ella va tornar a trucar als Mossos d’Esquadra, que van aconseguir convèncer-lo perquè abandonés el lloc.

La víctima, aterrorida, es va quedar a dormir al taller per por de trobar-se’l mentre anava acompanyada d’algunes alumnes i aquella mateixa nit el va veure intentant sortir a la finestra per parlar amb ella, que va tornar a avisar la policia.