Curiositat gastronòmica

Aquests són els productes de McDonald’s que no trobaràs fora d’Espanya

  • La companyia de menjar ràpid adapta la seva carta als diferents països en els quals opera

  • Un home menja en McDonald’s cada dia durant més de 50 anys

El símbol de McDonald’s, en un restaurant de Chicago.

El símbol de McDonald’s, en un restaurant de Chicago. / Nam I. Huh (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

McDonald’s és una de les cadenes de menjar ràpid més populars a nivell global. Les últimes dades ofertes per la companyia nord-americana mostren que compta amb uns 36.000 restaurants en més d’un centenar de països, una expansió que s’ha vist afectada en els últims mesos a causa de la venda dels establiments de la marca a Rússia.

Tot i que la majoria dels productes que ven la cadena són iguals als diferents països en els quals treballa, el cert és que McDonald’s ha portat a terme una estratègia de diversificació per adaptar-se a la gastronomia de cada país. Una mostra d’això és el menú italià, que inclou alguns productes que només es poden comprar allà.

El més conegut, gràcies a les publicacions a TikTok de diversos comensals, és una petita porció de formatge parmesà que els clients italians poden afegir al menú o a l’amanida.

@lionfieldmusic Parmesan cheese at McDonald’s @Ario Bar #lionfieldmusic #comedy #mcdonalds #parmesan #italian ♬ L’Italiano – Toto Cutugno

Quatre productes exclusius

Quant a Espanya, una de les hamburgueses que només es troba als establiments del país és la ‘Signature collectiondel xef Dani García. Es tracta d’una recepta amb formatge de cabra que el cuiner va idear per a la coneguda companyia de menjar ràpid. D’aquesta manera, la cadena buscava una manera econòmica d’acostar a la gent el menjar d’un xef que compta amb dues estrelles Michelín i està entre els 100 finalistes a millor cuiner del món.

D’altra banda, hi ha tres productes a la secció ‘McCafé’ que estan basats en aliments típics de la gastronomia espanyola i que només es poden trobar en els McDonald’s d’Espanya.

Notícies relacionades

El primer és el ‘Desig de Truita’, un petit entrepà de truita de patates amb tomàquet que no es troba a la carta de cap altre territori. Les altres dues opcions, també disponibles per a l’esmorzar, són la Torrada d’Ibèric, amb pernil i tomàquet, i la torrada amb oli i tomàquet.

També cal destacar que els establiments asseguren tenir carn 100% local, per la qual cosa la qualitat dels ingredients també pot variar segons el país.