Demanda i contrademanda

Comencen les deliberacions del cas de difamació de Johnny Depp i Amber Heard

  • El veredicte es farà públic aquest divendres o dimarts vinent

  • Depp i Heard: radiografia d’un judici poqueria i les xacres socials que ha revelat

Comencen les deliberacions del cas de difamació de Johnny Depp i Amber Heard

EPC

4
Es llegeix en minuts
Reuters

Els membres del jurat han començat aquest divendres a deliberar sobre les demandes per difamació dels actors Johnny Depp i Amber Heard, després de sis setmanes de testimonis contradictoris sobre el problemàtic i efímer matrimoni de l’exparella de Hollywood.

Depp, l’estrella de «Pirates del Carib» de 58 anys, va demandar la seva exdona Heard a Virgínia per 50 milions de dòlars i va argumentar que ella el va difamar quan es va anomenar a si mateixa «una figura pública que representa l’abús domèstic» en un article d’opinió que va escriure.

Heard, de 36 anys, va contrademandar per 100 milions de dòlars, dient que Depp la va difamar quan el seu advocat va qualificar les seves acusacions de «bromes».

Però Depp ha negat en tot moment haver colpejat Heard o qualsevol dona, afirmant així que ha dit que va ser ella la que es va tornar violenta en la seva relació.

«Tornar-li la vida a Depp»

«El senyor Depp va experimentar un persistent abús verbal, físic i emocional per part de la senyora Heard», va dir l’advocada de Depp, Camille Vasquez, en els arguments finals de divendres.

Va dir que les acusacions de Heard d’abús per part de Depp, incloent-hi una agressió sexual amb una ampolla de licor, eren «salvatges, exagerades i inversemblants» i havien arruïnat la seva reputació a Hollywood i entre els fans.

«Li demanem que torni al senyor Depp la seva vida dient-li al món que el senyor Depp no és l’abusador que la senyora Heard diu que és», va dir Vásquez.

El costat de Heard

L’advocat de Heard, Benjamin Rottenborn, en el seu al·legat final, va recordar als jurats els missatges de text explícits de Depp a amics o socis. En un, Depp anomenava Heard «puta fastigosa» i deia que la volia morta i que «es follaria el seu cadàver cremat». «Aquesta és una finestra al cor i a la ment del pirata favorit dels Estats Units», va dir Rottenborn. «Aquest és el veritable Johnny Depp».

En el centre del cas legal hi ha l’article d’opinió del desembre del 2018 de Heard al ‘The Washington Post’, en el qual va fer la declaració sobre l’abús domèstic. L’article mai va esmentar Depp pel seu nom, però el seu advocat va dir als jurats que estava clar que Heard es referia a ell.

Els advocats de Heard van argumentar que ella havia dit la veritat i que els seus comentaris estaven emparats com a llibertat d’expressió sota la Primera Esmena de la Constitució dels Estats Units.

«La seva pregunta clau a respondre és ‘¿la Primera Esmena dona a la senyora Heard el dret a escriure les paraules que va escriure?», va dir Rottenborn al jurat. «Vostès no poden defensar la Primera Esmena i fallar simultàniament a favor de Johnny Depp».

¿El veredicte? Aquest divendres o dimarts vinent

Si el jurat no pren decisions sobre les reclamacions de Depp i Heard i els possibles danys i perjudicis aquest divendres, el jurat de set persones està programat per tornar dimarts després de la festivitat del Dia dels Caiguts als Estats Units.

Depp i Heard es van conèixer el 2011 durant el rodatge de «The Rum Diary» i es van casar el febrer del 2015. El seu divorci es va concretar uns dos anys després.

Al llarg de sis setmanes de procés, els membres del jurat han escoltat gravacions de les baralles de l’exparella i han vist fotos gràfiques del dit ensangonat de Depp.

Depp va dir que Heard va llançar una ampolla de vodka que li va tallar la part superior del dit durant una discussió el 2015. Heard va negar haver ferit el dit de Depp i va dir que Depp la va agredir sexualment aquella nit amb una ampolla de licor.

El testimoni va ser transmès en viu àmpliament a les xarxes socials, atraient grans audiències per escoltar detalls sobre la problemàtica relació de la parella.

Les acusacions de Heard li van costar «tot»

Les acusacions de Heard li van costar «tot»Una vegada entre les estrelles més grans de Hollywood, Depp va dir que les acusacions de Heard li van costar «tot». Una nova pel·lícula de «Pirates» va quedar en suspens, i Depp va ser substituït en la franquícia cinematogràfica «Fantastic Beasts», un ‘spinoff’ de «Harry Potter».

Notícies relacionades

Depp va perdre un cas de difamació fa menys de dos anys contra el ‘Sun’, un diari britànic que el va qualfiicar de «colpejador de dones». Un jutge del Tribunal Superior de Londres va dictaminar que havia agredit repetidament Heard.

Els advocats de Depp van presentar el cas als Estats Units al comtat de Fairfax, Virgínia, perquè ‘The Washington Post’ s’imprimeix allà. El diari no és un acusat.