Abús sexual el 2017

Kevin Spacey haurà de pagar 31 milions de dòlars per violar el contracte de «House of Cards»

L’actor va causar danys a la productora MRC i va incomplir les seves obligacions contractuals

Kevin Spacey haurà de pagar 31 milions de dòlars per violar el contracte de «House of Cards»

AP / DAVID GIESBRECHT

1
Es llegeix en minuts

Després de dos anys de disputa legal a porta tancada, un tribunal ha dictaminat que l’actor Kevin Spacey haurà de pagar 31 milions de dòlars –prop de 27,5 milions d’euros– a la productora de la sèrie ‘House of Cards’ MRC per conducta sexual inapropiada darrere de les càmeres.

Així, aquest dilluns la productora ha presentat els documents en el Tribunal Superior de Los Angeles per confirmar la resolució arbitral, segons ha avançat ‘The Hollywood Reporter’.

Apartat de la sèrie per abús sexual

Spacey, que interpretava Frank Underwood en la sèrie policíaca, va ser apartat de la sèrie de Netflix després de les acusacions d’haver-se aprofitat sexualment de diferents homes joves darrere de les càmeres. Les acusacions –que incloïen el grapeig a un assistent de producció– van fer que MRC iniciés una investigació per finalment rescindir els seus contractes d’actuació i producció.

Així, el 19 d’octubre, el tribunal va concloure que l’actor havia incomplert en diverses ocasions les obligacions marcades pel contracte amb la productora com prestar serveis ‘de manera professional’ i ‘d’acord amb les institucions, pràctiques i polítiques’ com les que estan en contra de l’assetjament.

Canvis en la sèrie

Notícies relacionades

La productora va tenir diversos canvis amb el comiat de Spacey: va haver d’aturar la sisena temporada de ‘House of Cards’, reescriure la temporada i acotar-la de 13 a vuit episodis per complir el termini d’entrega. Spacey va al·legar, segons informa ‘The Hollywood Reporter’ que continuava tenint el dret a rebre diners en virtut del seu acord amb la productora i va argumentar que la decisió d’acomiadar-lo va ser d’MRC i Netflix.

Després que l’actor fos acusat de múltiples casos d’agressió sexual, la carrera del guanyador de l’Oscar va caure en picat. I la productora es va pronunciar després del comiat: «La seguretat dels nostres empleats, conjunts i entorns de treball és de summa importància per a MRC i la raó per la qual ens vam proposar pressionar perquè es retin comptes».