Polèmic llibre

Bárbara Rey es pronuncia sobre el seu presumpte xantatge al rei Joan Carles

Bárbara Rey es pronuncia sobre el seu presumpte xantatge al rei Joan Carles
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Bárbara Rey torna a estar en el punt de mira després que el seu nom hagi sortit a la palestra en el llibre de Juan Fernández-Miranda i Javier Chicote, ‘El jefe de los espías’, que treu a la llum l’arxiu secret d’Emiliano A. Manglano, exconseller del rei Joan Carles, exdirector del CSID i que va afrontar el presumpte xantatge de la vedet a l’emèrit amb uns vídeos, pel qual s’hauria embutxacat una quantitat pròxima als 4 milions d’euros.

Al llibre es revela una conversa entre el monarca i el seu exconseller en què el monarca explicaria com va accedir al presumpte xantatge de Bárbara perquè no es publiquessin fotos dels dos en actitud íntima. Així, el 1994 s’hauria pagat a l’artista la barbaritat de 25 milions de pessetes a canvi del seu silenci.

No obstant, això no va ser tot, perquè segons descobreixen a ‘El jefe de los espías’ temps després –i amb José María Aznar en el govern– la vedet hauria tornat a fer xantatge a Joan Carles amb un material inèdit gravat al seu domicili (en concret, al seu dormitori) que no deixaria lloc a dubtes, i pel qual Bárbara hauria rebut 100 milions de pessetes d’entrada i 50 al cap d’un any, en porcions mensuals, durant 10 anys, pagades pel CESID.

La reacció

En total, 3,6 milions d’euros que l’ex d’Ángel Cristo hauria rebut a canvi del seu silenci. Un tema del qual mai s’havia parlant tan obertament com en aquest llibre que torna a posar Bárbara al centre de la polèmica.

Notícies relacionades

¿La reacció de la vedet davant aquestes informacions? Una sonora rialla que no ha pogut contenir quan se li ha preguntat pel tema: «Sisplau, ni opino», ha respost Bárbara sobre les afirmacions que es fan a l’obra.

Rey carrega tintes contra els que mantenen que aquesta informació és certa i que es va embutxacar gairebé 4 milions d’euros pel seu silenci. «Per què no vas a parlar amb aquesta gent que en sap tant, a mi m’estàs preguntant coses que jo no sé. Us dono un consell, aquesta gent que en sap tant, que diu tant i que cada un diu una cosa, aneu a parlar amb ells, que ells són els que poden informar-vos que ho saben tot. Són una gent molt preparada i molt culta», ha assenyalat sense especificar a qui es refereix amb aquestes paraules.

Temes:

Joan Carles I