Perfil

Bárbara Rey, de vedet incandescent a comparèixer al Senat

  • El Senat accepta que Bárbara Rey comparegui pel pagament després de la seva relació amb Joan Carles I

Bárbara Rey, de vedet incandescent a comparèixer al Senat

EFE

4
Es llegeix en minuts

Després de dècades d’anades i vingudes i vida tumultuosa, Bárbara Rey semblava estar portant una vida tranquil·la, lluny de les polèmiques que sempre l’han acompanyat i de les relacions que l’han posat en boca de tothom. No obstant, el passat ha tornat i ara haurà de comparèixer al Senat, a instàncies de la petició de Compromísper «explicar les informacions que apunten que va rebre diners públics de fons reservats perquè no fes públiques les seves «suposades relacions amb presumptes càrrecs de l’Estat».

La vedet també segueix al ‘front row’ del cor per la participació de la seva filla, Sofía Cristo, en el ‘reality’ ‘Secret story’, on ha explicat el que, pel que sembla, mai havia explicat en família: que de petita va patir abusos.

De Maja de Murcia al món

María García García, ‘Marita’ per a la seva família, va néixer a Totana (Múrcia) el 1950 i la seva bellesa als 18 anys li va fer guanyar el concurs Maja de Murcia, cosa que al seu torn li va merèixer una plaça a Maja de España. El concurs el presentava Joaquín Prat, que va ser qui va apreciar el seu potencial i la va animar a seguir en els certàmens de bellesa. No anava desencaminat: després va ser Miss Madrid i Miss Espanya, i va tenir una plaça a Miss Món.

Musa del ‘destape’

Parlar de Bárbara Rey és fer-ho d’una de les dones més desitjades del país en les dècades dels 70 i els 80. Va debutar com a actriu als 19 anys amb ‘Los cien caballeros’ i aquesta va ser la primera de 43 pel·lícules que la posicionarien com un autèntic ‘sex symbol’ nacional, gràcies també a la seva faceta de vedet.

Del cine a la televisió

El 1975, Valerio Lazarov la va escollir per presentar la gala de Cap d’Any, experiència televisiva a la qual seguiria el programa ‘Palmarés’, que va ser el que definitivament la va catapultar a la fama i després va treure al mercat un disc. El seu treball a la televisió el va compaginar amb espectacles de revista. Allà va conèixer l’actor francès Alain Delon, amb qui va tenir un idil·li d’un parell d’anys, i el que es convertiria en el seu marit, Ángel Cristo.

El tempestuós món del circ

Bárbara estava a dalt de tot quan el 1980 va conèixer l’empresari circense. Per ell se’n va anar a viure a una caravana, treballant com a domadora d’elefants. Junts van tenir dos fills, Ángel i Sofía, i van començar una tempestuosa relació de nou anys marcada per les addiccions i la violència.

Maltractaments de parella

En una ocasió, el seu marit la va anar a buscar pistola en mà a un bingo on ella havia anat amb un amic. Rey el va denunciar per maltractaments i amenaces. Ell replicaria acusant-la per abandonament de la llar. A la seva mort, el 2010, Bárbara Rey va dir d’Ángel Cristo: «Va ser l’home que més em va estimar i el que més mal em va fer».

Poliamorosa

Alain Delon i Ángel Cristo van ser només dos dels homes que han omplert la vida de Bárbara Rey. El 1977 va mantenir un afer amb el llavors jugador del Barça Carles Rexach, que li va costar una denúncia per agressió al pegar en una discoteca els ‘paparazzis’ que els perseguien. També va estar amb Paquirri mentre aquest, suposadament, es veia al seu torn amb Lolita; amb l’empresari i polític Joaquín Garrigues Walker i amb el campió de pàdel Frank Francés, 20 anys més jove que ella.

El seu afer més secret

De tots els seus presumptes amants, sens dubte un s’emporta la palma en notorietat: la presumpta relació amb Joan Carles I, que es reflecteix al llibre ‘Ladies of Spain’, d’Andrew Morton, que parla de les dones que suposadament han estat amb el rei emèrit i que assegura que el 1996 el Govern va comprar el silenci de l’actriu.

Una proposició indecent

Fa uns anys va confessar que el 1977 va rebutjar una proposició sexual: un home, a qui «coneixia de vista», els va oferir a ella i a una altra noia 4 milions de pessetes per veure’ls fer el que recreaven en una pel·lícula.

La seva vida, en una sèrie

Atresmedia prepara una sèrie sobre la seva vida al costat de Ángel Cristo, que començarà a rodar-se a finals d’aquest any o principis del 2022, dirigida per Daniel Écija i en la qual ella col·laborarà.

Addiccions

La vida de Bárbara Rey ha estat marcada sempre per les addiccions: les d’Ángel Cristo i la seva filla Sofía a l’alcohol i les drogues, o la seva al joc, per la qual es va arribar a gastar més d’un milió d’euros en 30 anys.