Investigació en curs

Alec Baldwin nega que el rodatge en què va matar la directora de fotografia fos «caòtic»

L’actor comparteix els missatges de l’armera de la pel·lícula en què es qüestiona que treballessin de forma insegura

Alec Baldwin nega que el rodatge en què va matar la directora de fotografia fos «caòtic»

INSTAGRAM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Alec Baldwin va qüestionar aquest dimarts en un missatge a les xarxes socials que el rodatge del ‘western’ ‘Rust’, en què va matar accidentalment la directora de fotografia Halyna Hutchins, hi hagués condicions «caòtiques» i «actitud laxa» referent a la seguretat.

Sota l’avís «llegiu això», Baldwin va afegir extensos missatges de Terese Magpale Davis, que va treballar com a armera en la pel·lícula. «Estic farta d’aquesta narrativa», va escriure Davis. «Aquesta història en què ens pinten envoltats per condicions de rodatges caòtiques i insegures és una tonteria».

Investigació oberta

D’aquesta forma, l’actor recolza la versió de Davis, que fa pocs dies ja va assenyalar els productors com a culpables últims dels fets.

La directora Halyna Hutchins va morir el 21 d’octubre pel tret amb una pistola que Baldwin estava utilitzant per assajar una escena. L’actor de ‘30 Rock’ va dir que l’arma era «freda» i segura, segons les denúncies del tribunal del Departament del xèrif de Santa Fe, que està investigant l’incident.

Els operadors de càmera de ‘Rust’ havien protestat anteriorment contra les condicions de treball, han assegurat les autoritats. El xèrif del comtat de Santa Fe, Adan Mendoza, va dir la setmana passada que creia que hi havia complaença en la producció en matèria de seguretat.

Falta de reunions de seguretat

Els advocats de l’armador a càrrec de les armes utilitzades en el rodatge van dir que la producció era insegura a causa de diversos factors, inclosa la manca de reunions de seguretat.

No obstant, Davis va dir que l’equip de rodatge tenia diverses reunions de seguretat, «de vegades unes quantes cada dia». L’equip de producció «eren alguns dels productors més accessibles i càlids amb qui mai he treballat», va afegir.

L’intèrpret, contra les armes reals

Notícies relacionades

Baldwin, que també va ser un dels productors de la pel·lícula, va dir que té el cor trencat i que recolzarà els límits sobre l’ús d’armes reals en pel·lícules i sèries televisives.

L’empresa de producció Rust Media Productions va dir que no s’havia informat de cap reclamació oficial i ha contractat un bufet d’advocats per investigar l’incident.