Commoció a Hollywwod

¿Qui és qui en el cas Alec Baldwin?

  • L’actor, de 63 anys, va matar accidentalment una directora de fotografia durant el rodatge del ‘western’ ‘Rust’

¿Qui és qui en el cas Alec Baldwin?

Reuters / Kevin Mohatt

3
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hollywood continua commocionat pel tret accidental amb què l’actor Alec Baldwin va matar la directora de fotografia Halyna Hutchins, de 42 anys, i va ferir el director de cine, Joel Souza (de 48), durant el rodatge de la pel·lícula ‘Rust’. La tragèdia no és habitual en un ‘set’ cinematogràfic, però per desgràcia tampoc és la primera vegada que passa una cosa similar.

Aquests són els protagonistes del cas:

Alec Baldwin, l’actor del tret accidental

L’actor va néixer el 3 d’abril de 1958 a Amityville, a Nova York i té una prolixa carrera a Hollywood, on ha sigut protagonista o secundari en pel·lícules tan taquilleres com ‘Beetlejuice’, ‘La caça de l’Octubre Roig’, ‘L’aviador’ o ‘Infiltrats’, de Martin Scorsese. A la tele, ha sigut fins en 17 ocasions presentador del popular ‘Saturday Night Live’, on fins al novembre del 2020 va interpretar genialment el doble de Donald Trump. Es va casar amb Kim Basinger el 1990 i van tenir una filla, Ireland, el 1995. Va ser la primera dels set fills que té, i l’única de Basinger. El 2012 es va casar amb la instructora de ioga Hilaria Thomas, 26 anys menor que Baldwin, amb la qual ha tingut sis fills: Carmen, Rafael Thomas, Leonardo, Romeo Alejandro, Eduardo Pau Lucas i Lucía.

Halyna Hutchins, la directora de fotografia morta

La dona morta pel tret de Baldwin pertanyia a tota una generació de noves directores de fotografia que havien aconseguit fer-se un lloc en la indústria de Hollywood. Nascuda a Ucraïna, es va criar en una base militar a prop del Cercle Polar Àrtic. Es va llicenciar en Periodisme per la Universitat de Kíev i va exercir la investigació abans de decidir fer els seus primers passos en la direcció de fotografia per a cine, per a la qual cosa va marxar a Los Angeles per acabar graduant-se a l’American Filme Institute fa sis anys. Casada i amb un fill de 9 anys, era una de les grans promeses de la fotografia dins del cine actual.

Joel Souza, el director de cine ferit

El director de la pel·lícula ‘Rust’ té dona i dos fills. Nascut a Califòrnia el juny de 1973, porta 10 anys al món del cine, normalment com a autor dels guions i la realització de les seves pel·lícules. El 2015 va coincidir amb William Baldwin, germà d’Alec, amb ‘Christmas Trade’. La seva obra més reconeguda és ‘Mientras la ciudad duerme’, produïda per Alec Baldwin, també productor del ‘western’ ‘Rust’.

Dave Halls, la persona que va entregar l’arma a Alec Baldwin

L’assistent de direcció de la pel·lícula ‘Rust’ ja s’havia enfrontat a queixes al llarg dels anys, en la majoria dels casos per incompliments de protocols de seguretat. Va ser la persona que va entregar l’arma a Baldwin, assegurant-li que estava descarregada. La CNN ha informat que Halls va ser acomiadat el 2019 del rodatge de ‘Freedom’s Path’ després que es produís una «descàrrega inesperada» d’una arma durant la filmació, un incident en el qual un tècnic de so va resultar ferit pel retrocés del tret i va haver de rebre atenció mèdica.

Hilaria Baldwin, la dona 26 anys menor que Alec

Hilaria Thomas, instructora de ioga, va conèixer l’actor el 2011 en un restaurant de Manhattan i es va casar amb ell un any després. De 36 anys, sempre va dir que va néixer a Palma de Mallorca i, fins i tot, a les biografies que internet oferia sobre ella fins al desembre del 2020 es deia això. Ha tingut sis dels set fills que té l’actor, l’última, Lucía, que va néixer el setembre passat per gestació subrogada i només cinc mesos després del seu anterior germà, Eduardo Pau Lucas.

Brandon Lee, mort d’un tret en un rodatge

El fill de Bruce Lee va morir amb només 28 anys, mentre gravava la pel·lícula ‘El cuervo’. El fill del lluitador d’arts marcials reconvertit en estrella cinematogràfica, va tenir un accident en el rodatge del film: un revòlver del calibre 44 que havia de disparar munició de fogueig estava carregada amb un projectil real que el va matar. La situació recorda molt l’accident en què s’ha vist involucrat Baldwin, amb una arma que hauria d’haver estat descarregada. El tret a l’abdomen va acabar amb la vida del jove actor el 1993.