Pel·lícula mortal

L’armera del rodatge de Baldwin es defensa i assenyala els productors

  • En un comunicat remès pels seus advocats assegura que ella «no té ni idea» d’on va sortir la munició real

  • «tot el set es va tornar insegur per diversos factors, incloent-hi la falta de reunions de seguretat», diuen els lletrats

L’armera del rodatge de Baldwin es defensa i assenyala els productors
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Mentre les autoritats continuen investigant com va poder produir-se l’accident fatal amb una bala real al rodatge de ‘Rust’ en què va morir la directora de fotografia Halyna Hutchins i amb la possibilitat oberta que acabin presentant-se càrrecs penals, comencen a aparèixer les defenses de les persones més assenyalades a través dels advocats. Aquest divendres, dos que representen Hannah Gutierrez-Reed, la responsable de les armes en el rodatge del western, han emès un comunicat en nom seu en què asseguren que ella «no té ni idea d’on van sortir les bales reals» i assenyalen els productors com a responsables de la «inseguretat» en el set de rodatge.

«La seguretat és la prioritat número u de Hannah en el set», escriuen al text els advocats Jason Bowles i Robert Gorence, que defensen la professionalitat de la jove de 24 anys, filla d’un veterà armer i per a la qual ‘Rust’ era el seu segon llargmetratge.

El text, que assenyala els productors, per exemple, assegura que la seva clienta va ser contractada per dues feines, una cosa que diuen que «va fer extremadament difícil fer-la concentrar en el seu treball com a armera». S’afirma també que «ella va lluitar perquè hi hagués entrenaments, dies per fer el manteniment de les armes i temps adequat per preparar els tirotejos, però va acabar sent desautoritzada per la producció i el seu departament. Tot el set es va tornar insegur», continuen, «per diversos factors, incloent-hi per la falta de reunions de seguretat. Això no va ser culpa de Hannah», conclouen.

El comunicat defensa també que Gutierrez-Reed mai ha patit una descàrrega accidental d’arma i expliquen que els dos que hi va haver en el rodatge de ‘Rust’ abans que dijous passat es disparés l’arma que manejava Alec Baldwin a l’incident que va costar la vida a Hutchins i va ferir el director Joel Souza els van protagonitzar el cap d’attrezzo i el doble de Baldwin, a qui asseguren que el seu client havia avisat que l’arma era «calenta», carregada amb bales de fogueig.

«Calúmnies»

Notícies relacionades

«Hannah vol abordar mentides que s’han explicat als mitjans i que l’han retratat equivocadament i l’han calumniat», escriuen els advocats, que també aborden les informacions que apunten la possibilitat que hi hagués pràctiques de tret en descansos del rodatge. «Hannah i el cap d’attrezzo tenien control sobre les armes i ella mai va ser testimoni que ningú disparés bales reals amb aquestes armes ni ho permetria», escriuen. «(Les armes) es posaven amb pany i clau cada nit i durant els menjars i no hi ha manera que cap d’elles es perdés o fos disparada per membres de l’equip».

Un inventari presentat als tribunals pels detectius després de tenir accés al camió on es guardava l’armament enumera 12 revòlvers, un rifle, una cartutxera i quatre caixes amb diferents tipus de munició, així com un casquet d’una bala de fogueig i una «bala Colt 45», el tipus de revòlver real que manejava Baldwin en el moment fatal. Aquest material se suma als altres tres revòlvers i 500 rondes de munició que la policia es va portar en un altre registre anterior al ranxo Bonanza Creek.