Ajuda per superar l’insomni

Com adormir-vos en cinc minuts

Us donem la clau perquè pugueu agafar el son un 42% més ràpid i milloreu la vostra capacitat per no despertar-vos un 5%

Com adormir-vos en cinc minuts

Pexels / Ron Lach

1
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

Tenir insomni i no poder dormir és una de les coses més trasbalsadores que us poden passar i, a més, és perjudicial per a la salut. Afecta negativament el vostre dia, perquè fa que estigueu cansats, rendiu pitjor a la feina i les vostres tasques diàries i tot us costa més.

Per això és bàsic dormir bé i descansar a la nit. Per ajudar-vos a aconseguir-ho, hi ha aplicacions que us diuen a quina hora heu d’anar al llit per dormir set o vuit hores, i polseres d’activitat o rellotges intel·ligents que mesuren la qualitat del vostre somni.

Però, ¿què podeu fer si al ficar-vos al llit i tancar els ulls no aconseguiu adormir-vos? El truc és senzill i només us portarà cinc minuts: menjar dos kiwis, segons un estudi publicat el 2016 pels investigadors St-Onge MP, Kikic A i Pietrolungo CE de la Universitat de Colúmbia dels Estats Units.

La serotonina del kiwi

El kiwi conté grans dosis de serotonina, que és l’hormona que ajuda a regular el cicle del son, i és ric en vitamina C i carotenoides, que tenen components antiinflamatoris, cosa que afavoreix el son i la seva durada.

Notícies relacionades

Per a l’estudi, 24 persones van consumir durant quatre setmanes dos kiwis una hora abans de ficar-se al llit cada nit. I al fer-ho, van dormir un 42% més ràpid que els que no ho van fer i la seva capacitat per no despertar-se va millorar un 5%.

A més, el kiwi és bo per millorar el trànsit intestinal i amb aquest consell  menjareu dues peces més de fruita de les cinc que heu de consumir cada dia.