Portada de revista

Pedro Pascal reacciona emocionat a la transició de la seva germana Lux: «El meu cor»

  • La jove actriu ha deixat enrere el seu nom de Lucas Balmaceda, amb el qual es va donar a conèixer en diverses produccions xilenes

  • «La meva germana, el meu cor, la nostra Lux», ha escrit a Instagram l’intèrpret de ‘Narcos’, ‘The Mandalorian’ i ‘Joc de trons’

Pedro Pascal reacciona emocionat a la transició de la seva germana Lux: «El meu cor»
3
Es llegeix en minuts

Pedro Pascal, un dels protagonistes de la coneguda sèrie de Disney+ ‘The Mandalorian’, a més d’altres famoses produccions com ‘Narcos’ (Netflix) i ‘Joc de trons’ (HBO), ha emocionat el món sencer i s’ha convertit en ‘trending topic’ després de dirigir-li un emotiu missatge a la seva germana a les xarxes socials. L’actor xilè d’ascendència espanyola, de 45 anys, ha mostrat tot el seu suport i estima a la també actriu Lux Pascal, que ja ha deixat enrere el seu nom de Lucas Balmaceda (el primer cognom familiar) amb el qual es va donar a conèixer en diverses produccions del seu país i internacionals.

Lux, de 28 anys, ha treballat en una àmplia quantitat de ficcions xilenes com ‘Héroes invisibles’ i ‘La jauría’. La jove intèrpret ha causat sorpresa aquest dimarts quan ha revelat la seva transició i que ara és una dona. «Ja ho havia anat parlannt amb la família a poc a poc. Al principi, sortint de l’armari com a persona de gènere no binari. Però ara per fi puc dir que soc una dona», explica l’actriu en una entrevista amb la revista ‘Ya’. «Per a la meva família, la meva transició ha sigut una decisió natural», explica l’artista.

Ella mateixa també ha anat donant detalls al seu compte d’Instagram, on té més de 39.000 fans.

«Tranquil·la i feliç»

Va ser a l’estiu quan va començar a donar el pas, que la va fer sentir-se «tranquil·la i feliç», confessa Lux a la revista.

En aquest context, Lux ha manifestat que està molt contenta i emocionada per donar a conèixer la seva transició; no obstant, tenia por de com es rebria la notícia i fins i tot va arribar a dubtar si estava preparada per compartir-la. «Tenia molta por, no sabia com s’interpretaria la notícia i em vaig preguntar: ‘¿n’estic segura?’ [...] Si arribes a penedir-te’n, sempre hi haurà un judici de per què no ho has fet abans», relata a les pàgines de ‘Ya’, on també explica la complexitat de viure aquest procés: «Abans no estava preparada, estava molt espantada».

«No saben que és molt difícil ser trans. Les dones trans tenen una connotació que els homes trans encara no tenen, estem associades a clixés que la societat generalment rebutja», afirma. 

«Com que soc artista, puc projectar-me com a dona amb més llibertat expressiva. Sento que als espais masculins sempre han intentat suprimir això que a mi em produïa tant plaer», afegeix l’actriu, que segueix la seva carrera artística als Estats Units.

El suport del seu germà Pedro

Un dels germans grans de Lux és Pedro Pascal, un home en ascens en la indústria del cine en els últims anys que fins i tot ha sigut nomenat com el més popular del món per IMDb. (Els altres germans són Javiera i Nicolás).

Notícies relacionades

Lux assegura que manté una relació molt estreta amb l’actor de Narcos, amb qui parla molt per telèfons, segons explica l’actriu. També comenta que sempre li ha donat suport i que li solia «regalar pel·lícules». 

Per això, no resulta estrany l’emotiu i dolç missatge que l’actor ha dedicat a la seva germana, orgullós de la seva valentia. Al seu perfil d’Instagram ha compartit la portada de la revista en la qual Lux ha mostrat el seu missatge i l’ha acompanyat d’aquesta frase: «La meva germana, el meu cor, la nostra Lux», al costat del ‘hashtag’ #LuxPascal, deixant ben clar el seu nom i qui és realment.