A Londres

Bill, el gos que no és coix però imita la coixesa del seu amo

El vídeo del gos caminant al costat del seu propietari i ranquejant s’ha tornat viral a Facebook

Bill, el gos que no és coix però imita la coixesa del seu amo
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bill és el gos protagonista d’un vídeo que s’ha fet popular a Facebook en les últimes setmanes. En la gravació, es pot veure un home amb una cama enguixada caminant pel carrer i ajudat per un parell de crosses. Al costat, l’acompanya un gos al qual se li nota una mica de coixesa a una de les seves potes davanteres.

Cost me £300 in vet fees and X-rays, nothing wrong just sympathy. Love him ❤️Posted by Russell Jones on Friday, January 15, 2021

«Vaig invertir 300 lliures [una mica més de 335 euros] en els honoraris dels veterinaris i en radiografies, i [al gos] no li passa res de dolent. És simplement empatia. L’estimo», ha escrit Russell Jones a la publicació, que fins a les 19 hores de dimarts havia sigut compartida en més de 29.000 ocasions.

El gos imitava la coixesa del seu amo

Resulta que Bill, un lurcher de Londres, ha estat imitant la coixesa del seu amo per empatia, un comportament que pot donar-se en aquest tipus d’animals.

Notícies relacionades

Segons la pàgina web César Millán, el famós encantador de gossos, hi ha una sèrie de criatures que n’imiten d’altres dins de la seva pròpia espècie. Les persones imiten altres persones. Els ocells imiten altres ocells. Els primats no humans com les mones i els simis n’imiten d’altres en el seu grup. Però els gossos no només imiten altres gossos, també copien el que fan els humans. El que és encara més sorprenent és que ho fan fins i tot quan la imitació no els beneficia.

El motiu es deu a la naturalesa dels gossos com a animals de manada. Com a part d’un grup, un gos vol encaixar i comportar-se com ho fan els altres al seu voltant, i els gossos ho aconsegueixen observant i imitant.