Víctima col·lateral del crim de Vallobín

Allau de peticions per adoptar el Leo, el gos que va sobreviure al ganivet d’un parricida

  • «Farem una selecció perquè vagi amb una bona persona, el gosset està afectat», diu l’ONG

Allau de peticions per adoptar el Leo, el gos que va sobreviure al ganivet d’un parricida
2
Es llegeix en minuts

El Leo sí que té qui li escrigui. El gos que va sobreviure al parricidi de Vallobín, actualment sota la tutela de l’ONG Mundo Vivo, està sent objecte d’una allau de peticions d’adopció. Unes propostes que es van disparar després que ‘La Nueva España’, rotatiu de Prensa Ibérica, publiqués la història del gos, que va rebre cinc punyalades el 18 de desembre passat, suposadament al mirar de protegir Nuria González de l’atac mortal del seu fill, Vicente F. G.

«Ens està trucant molta gent per interessar-se per el Leo i per demanar la seva adopció», revela Luis Bernardo, president de Mundo Vivo. L’associació, en qualsevol cas, no precipitarà els esdeveniments, i només donarà el Leo en adopció una vegada que l’animal s’hagi restablert per complet de les seqüeles del crim de Vallobín. I és que, tot i que el Leo ja està pràcticament curat de les ganivetades, les ferides que no es veuen continuen sense estar recuperades.

«El gosset està bastant afectat emocionalment, tot i que aquests dies amb nosaltres ha millorat molt i ja es relaciona amb els altres gossos», explica Marta Cueva, vicepresidenta de Mundo Vivo. Malgrat l’allau de peticions que l’ONG està rebent, Cueto assegura que no es precipitaran: «El cas del Leo és molt especial i hem d’assegurar-nos que l’adopti també algú especial, una persona bona i pacient, que pugui treballar amb ell, per la qual cosa farem una selecció exhaustiva».

Disputa legal

Notícies relacionades

Abans d’afrontar l’adopció, Mundo Vivo ha de resoldre un problema legal, ja que el xip del Leo segueix a nom de Vicente F. G., el parricida confés de Vallobín. «No sabem per què no se li ha canviat ja la titularitat», insisteixen des de Mundo Vivo, que es van emportar el gos de l’alberg d’animals «de forma totalment legal», asseguren, i després d’aconseguir una cessió per part de l’Ajuntament d’Oviedo.

La clau d’aquesta circumstància rau en la disputa entre el nou gestor de la gossera, Juan Carlos González, i Mundo Vivo a compte de la custòdia legal de l’animal. González afirma que el gos ha de retornar a l’alberg atès que «està immers en una disputa judicial i ha d’estar sota custòdia», tot i que reconeix que es poden haver comès errors en el procés: «A un animal només se’l pot castrar si ja és propietat de l’Ajuntament. Si aquest gos va ser esterilitzat, com sembla ser, és una errada grossa en el procediment». González assegura a més que l’advocat de Vicente F. G. «ja ens ha trucat per preguntar per què té el gos una altra persona». Ahir, el representant legal de Vicente F. G., l’advocat David Valdés-Isoba, va desmentir que hagués trucat a la gossera o que el seu representat estigués interessat en el destí del gos: «El meu client no ha demanat res, i mai hem parlat del gos».

Temes:

Animals