Baixa el nombre d’abandonaments

La protectora de Mataró triplica l’acollida d’animals de famílies vulnerables

  • L’entitat insta a reforçar l’acompanyament i atenció a les famílies amb mascotes que es queden sense llar o feina

  • Durant el 2020 ha baixat el nombre d’animals abandonats recollits per la fundació, que ha atès un total de 2.091

Una trabajadora cuida a los animales del Refugi de Cal Pilé, centro de acogida de Mataró.

Una trabajadora cuida a los animales del Refugi de Cal Pilé, centro de acogida de Mataró.

1
Es llegeix en minuts

La protectora d’animals de Mataró (Maresme) ha triplicat el nombre d’animals que ha acollit de famílies vulnerables per decomissos i assumptes socials al passar dels 59 el 2019 als 140 l’any passat, segons ha informat la Fundació Daina, que gestiona el centre.

A causa d’aquest repunt, la protectora, que atén animals perduts o abandonats de 27 municipis catalans, ha instat a reforçar l’acompanyament i atenció a les famílies amb mascotes que es queden sense llar o feina, cosa que les porta a entregar la seva mascota perquè no poden fer-se’n càrrec.

Durant el 2020 ha baixat el nombre d’animals abandonats recollits per la fundació, que ha atès un total de 2.091 –755 gossos, 653 gats domèstics, 6 fures i 683 gats de carrer que han esterilitzat i tornat a les seves colònies–, que suposa una reducció de l’11,2 % davant l’any passat.

Adopcions

El centre també ha trobat família adoptiva per a 1.018 animals –496 gossos, 519 gats i tres d’altres espècies–, una xifra similar al 2019, malgrat que aquest any la pandèmia va obligar a cancel·lar les visites de persones que volen adoptar.

Paral·lelament i gràcies a les campanyes d’adopció amb incentius i acompanyament, han sigut acollits 158 animals, 88 dels quals de races perilloses. També han trobat família durant 2020 33 gossos i 8 gats malalts o ancians, així com 29 gossos i tres gats amb comportament difícil.

Notícies relacionades

Així mateix, al llarg de l’any passat s’han reduït en un 22,5% els animals adoptats que són tornats, cosa que la protectora atribueix al confinament per la Covid-19, que ha donat més temps a les famílies per estar amb les seves mascotes.

Més notícies de Mataró, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Mataró