DE 10 MINUTS

Bad Bunny repassa diverses etapes de la seva vida en un documental de YouTube

El somni de l'artista porto-riqueny de convertir-se en una estrella, el seu rebuig a la transfòbia i la seva fe en la joventut són alguns dels temes que centren l'audiovisual

USA2998. SAN JUAN (PUERTO RICO), 22/07/2020.Fotografía promocional cedida por Rimas Entertainment donde aparece el cantante puertorriqueño Bad Bunny quien repasa este miércoles varias etapas de su vida en documental de YouTube. Un documental de poco más de diez minutos de Bad Bunny, en el que el artista puertorriqueño repasa varias etapas de su vida, entre ellas, su sueño de niño de convertirse en una estrella, su repudio a la transfobia y su fe en la juventud, será ofrecido a partir de este miércoles por YouTube. EFE/Rimas Entertainment /SOLO USO EDITORIAL /NO VENTAS

USA2998. SAN JUAN (PUERTO RICO), 22/07/2020.Fotografía promocional cedida por Rimas Entertainment donde aparece el cantante puertorriqueño Bad Bunny quien repasa este miércoles varias etapas de su vida en documental de YouTube. Un documental de poco más de diez minutos de Bad Bunny, en el que el artista puertorriqueño repasa varias etapas de su vida, entre ellas, su sueño de niño de convertirse en una estrella, su repudio a la transfobia y su fe en la juventud, será ofrecido a partir de este miércoles por YouTube. EFE/Rimas Entertainment /SOLO USO EDITORIAL /NO VENTAS / Cortesía (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un documental de poc més de 10 minuts de Bad Bunny en el qual l’artista porto-riqueny repassa diverses etapes de la seva vida, entre les quals hi ha el seu somni, quan era petit, de convertir-se en una estrella, el seu rebuig a la transfòbia i la seva fe en la joventut, es pot disfrutar des d’aquest dimecres a YouTube.

«El meu somni sempre va ser aquest: que la gent conegués la meva música, que la gent disfrutés de les meves creacions, els meus invents i idees», expressa Bad Bunny als primers minuts del projecte de la sèrie ‘Artist Spotlight Story’, dirigit pel porto-riqueny Kristian Mercado.

«És com jo dic: s’ha de somiar despert. Si vols fer realitat els teus somnis, pots  somiar despert, pots treballar-hi o pots crear i innovar», indica Benito Martíneznom real de l’artista.

«Mai intento limitar-me»

El documental, filmat en un centre comercial abandonat a Miami (EUA), prossegueix amb Bad Bunny relatant els seus primers passos en la música, que creava a casa seva després de sortir de l’escola.

«Aquest era el meu dia a dia des de ‘chamaquito’, imaginar, deixar volar la ment i, si tinc una idea, almenys intentar-ho», rememora el jove de 26 anys.

Amb més de 26 milions de subscriptors al seu canal oficial de YouTube, Bad Bunny es qüestiona «d’on surt tanta gent» que escolta la seva música, i més encara quan la majoria no parlen espanyol.

«Està molt bçe poder connectar amb persones que no parlen el teu idioma; aquí es pot veure el poder de la música, l’art i tot el que he creat», explica Bad Bunny.

Bad Bunny reflexiona sobre el canvi de mentalitat que ha tingut al convertir-se en una estrella musical, després de treballar en un supermercat.

Mentrestant, l’artista ressalta que s’ha presentat a alguns dels festivals musicals més importants del món i ha situat una gran majoria de les seves cançons als primers llocs de les llistes de cançons i discos més venuts.

Molts talents al seu país

Al seu torn, l’artista admet que cada vegada que surt de Puerto Rico per alguna gira, troba tant a faltar l’illa que compara el sentiment amb una malaltia.

En aquesta mateixa línia, indica que de l’illa «cada dia surt un nou talent amb futur».

«Aquesta illa té alguna cosa especial que no té cap altre lloc del món», va afirmar l’artista, al temps en què va dir que de Puerto Rico han sortit artistes «de diferents generacions i gèneres», però especialment del reggaeton.

Contra la transfòbia

Al documental, Bad Bunny també aprofita l’ocasió per explicar el succés en què uns desconeguts van assassinar la dona transgènere Neulisa ‘Alexa’ Luciano Ruiz i que l’artista el va honrar amb un missatge reivindicatiu durant la seva actuació al programa nord-americà ‘The Tonight Show With Jimmy Fallon’.

Notícies relacionades

Durant la presentació de la cançó ‘Ignorantes’, que forma part del seu nou disc, ‘YHLQMDLG’, el cantant porto-riqueny portava una faldilla i una samarreta blanca amb un missatge reivindicatiu i de repulsa a aquest assassinat: «Van matar l’Alexa, no un home amb faldilla».

Fe en la joventut

Bad Bunny, d’altra banda, assegura que té fe en Puerto Rico, especialment en els joves i en les noves generacions que van creixent», tal com va viure a l’estiu del 2019, quan es va unir a altres artistes per exigir la renúncia del llavors governador de l’illa Ricardo Rosselló.