FIL PLE D'HUMOR

¿Com seria una pel·lícula sobre el coronavirus segons els millors directors?

Un tuitaire imagina un film sobre la pandèmia dirigit per Woody Allen, Almodóvar, Tarantino i fins a 60 cineastes

zentauroepp53019231 gente combo directores de cine200403181659

zentauroepp53019231 gente combo directores de cine200403181659

3
Es llegeix en minuts

No seria estrany que, d’aquí a un temps, algun director de cine sorprengui amb una pel·lícula sobre la crisi del coronavirus que estem vivint aquest 2020. Segur que un film sobre el tema del moment seria un gran èxit en taquilles, i encara més si la dirigeix una llegenda del cine com Spielberg, Tim Burton, Tarantino o Almodóvar.

Tenint en compte les característiques que fan únics els directors de cine més famosos del món, ¿com seria una pel·lícula sobre el Covid-19 dirigida per cada un d’ells?

S’ho ha plantejat un tuitaire, @BigDabi, que ha fet una llista a partir dels trets més identificatius de la carrera cinematogràfica de cadascun d’aquests directors, intuint la trama que seguirien les pel·lícules sobre aquesta pandèmia firmades per alguna d’aquestes llegendes.

Tim Burton, Tarantino o Woody Allen

Tim Burton, Tarantino o Woody AllenAixí, una pel·lícula del nord-americà Tim Burton giraria entorn d’un «noi inadaptat que disfruta de l’aïllament i es mostra morbosament fascinat per la pandèmia. El Consell de Ministres del país vesteix de negre i és super-emo. El malvat és el pare del protagonista, que és, a més, farmacèutic».

Clint Eastwood, el director de l’exitosa ‘Million Dollar Baby’, l’enfocaria sent ell mateix protagonista, que es trobaria en una situació on el virus només mata els joves, perquè «els joves d’avui dia són uns tous». Eastwood s’encomana, però és tan dur que aconsegueix expulsar el virus del cos amb la seva força. Per completar la pel·lícula, no poden faltar-hi «plans de culs de noies que podrien ser les seves netes».

Tarantino no podia faltar en la llista. El geni del cine, als que molts atribueixen una obsessió pels peus, faria un film «amb molts plans de malaltes de coronavirus ajagudes a les lliteres ensenyant els peus». Tampoc seria estrany veure a la pel·lícula un grapat d’avis armats amb bats de beisbol que «rebentarien a hòsties el primer ministre holandès».

La màfia de les mascaretes

La màfia de les mascaretesMartin Scorsese, director d’‘El lobo de Wall Street’, centraria la pel·lícula al voltant d’una màfia italoamericana que aprofita la pandèmia per traficar amb mascaretes. El protagonista és un nouvingut a la màfia, que es veu obligat a matar un traïdor que munta la seva pròpia xarxa de tràfic. La pel·lícula, com no pot ser d’una altra manera, dura quatre llargues hores.

Una pel·lícula de Woody Allen, seguint el seu estil, es podria imaginar al voltant de la història d’un hipocondríac flautista jueu que està confinat a Nova York. El protagonista s’enamora d’una jove caixera de supermercat que no té por del virus, però que manté un idil·li amb el seu cap de cinquanta anys. Per descomptat, no podrien faltar-hi referències filosòfiques i literàries al llarg de la pel·lícula.

En una pel·lícula de Steven Spielberg, el virus el transmet un adorable pangolí parlant, que la gent culpa de la pandèmia. El pangolí es fa amic d’un nen, aconsegueix que els espectadors li agafin afecte i finalment és abatut pel ‘malvat Govern’, que fa plorar el públic.

Almodóvar i Buñuel, llegendes espanyoles

Almodóvar i Buñuel, llegendes espanyolesPedro Almodóvar agafaria com a protagonista un «malalt de coronavirus gai que es recorda molt de la seva mare». El seu amant el visita i tots dos ploren escoltant Chavela Vargas, la seva veïna és una‘vedet de 70 anys que ha caigut en l’oblit i tots tenen en comú que els encanta l’heroïna.

Notícies relacionades

En un film sobre el coronavirus de Luis Buñuel no estranyaria una trama sobre un grup de burgesos que se salta la quarantena per sortir a sopar. En el sopar, un comença a tossir, i tots els burgesos acaben matant-se entre ells mentre sona ‘La Internacional’ i es van intercalant escenes surrealistes.

La llista segueix, fins a arribar a 60 directors. Aquest fil del tuitaire acumula ja més de 31.000 retuits i gairebé 75.000 ‘m’agrada’.