@barberbcn

Com es pot cuidar la barba (i el bigoti) durant el confinament a casa

Vicenç Moretó ofereix el seu receptari per cuidar la imatge mentre duri el confinament a causa del coronavirus

Vicenç Moretó, entrevistat mentre arregla la barba del periodista. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El barber Vicenç Moretó, @barberbcn, tot un referent en l’estètica masculina, veu caure els fulls del calendari en aquests temps de coronavirus. Amb el seu establiment del barcelonó carrer de Joaquim Costa tancat fins a nou avís, Moretó ofereix consells perquè barbuts i bigotuts cuidin els atributs durant el confinament.

El conegut ‘príncep de les tisores’ proposa, de pròpia mà, consells bàsics per als nàufrags del Covid-19. Hi iIncloem, a més, una entrevista amb l’ON Barcelona d’EL PERIÓDICO, publicada l’octubre del 2016. 

A continuació, el receptari de Vicenç Moretó:

La paciència és una virtut i sense cap mena de dubte ara toca ser pacient respecte a la barba i la seva cura.

Us donaré uns tips molt útils en aquests temps.

Parlem primer de la higiene.

Eines de barber / EL PERIÓDICO

Aquests processos que passo a explicar són per aplicar cada dia:

1) Renteu la barba mentre us dutxeu utilitzant algun xampú especial per a barbes o alguna pastilla de glicerina, que és el més recomanat pels barbers, ja que els cabells de la barba són molt més secs i requereixen més hidratació.

Si no disposeu del producte adequat, qualsevol producte de rentat que hidrati hauria de valer. 

Per a barbes més llargues, utilitzeu algun tipus de condicionador tant amb esbandida com sense (existeixen aquests dos tipus)

2) La raspallada de la barba és molt important, ja que podem eliminar les cèl·lules mortes de la pell i alhora exfoliar.  La pinta o el raspall és preferible que sigui de moltes pues.

3 ) Si disposeu d’algun producte per a barba, com ara olis i bàlsams, moltíssim millor. Així la barba i el bigoti queden ben nets i hidratats i a sobre farem més bona olor. ¿A qui no li agrada veure’s bé? 

La mesura adequada

¿Com es pot arreglar una mica la llargària de la barba? Amb molt de compte i agafant unes tisores o una màquina. Corregirem els cabells més llargs i que ens molestin més, sobretot a la part de la galta, a la comissura dels llavis i a la zona del coll.

11) Amb summa cura i amb una pinta, aixequeu els cabells de tota la barba en conjunt. Un cop aixecats, comenceu per un lateral, després continueu per la zona frontal i, finalment, per l’altre lateral. Zona del coll i per acabar el bigoti. Aneu treballant amb les tisores o la màquina a la mesura que desitgeu. 

2) La zona de les patilles i la de les galtes han d’anar més curtes que la part frontal i el bigoti també pot anar en alguns casos una mica més curt.

Notícies relacionades

3) Si voleu, us podeu afaitar la zona del coll amb molt de compte de no pujar massa la línia. 

Llarga vida a les barbes i després d’aquesta aturada que la vida ens ha obligat a fer és temps de pensar sobretot en el que realment és important en la vida. Cadascú sabrà, però crec que això ens hauria de fer més forts un cop acabi i reinventar-nos, però, sobretot... No deixeu d’anar a un bon barber.