A Avilés

L'anunci masclista d'un paleta: s'ofereix com a "marit de lloguer"

Es va viralitzar després de la denúncia d'una dona que lamenta l'enfocament de l'enunciat: "Les dones sabem fer tot això SOLES"

mujeres

mujeres

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Arreglar una rajola trencada, posar un llum, muntar un moble, pintar qualsevol habitacle... La llista d’activitats era força comuna en les ofertes de paletes o treballadors de l’obra. Però el problema era l’enunciat: "Marit de lloguer". 

El cartell estava situat al carrer de la Cámara d’Avilés, segons publica ‘La Voz de Avilés’, i en ell semblava apel·lar directament les dones. 

"¿No tens un manetes a casa?", es pregunta l’anunciant. "¿No et pots permetre el preu d’una empresa especialitzada o tens por que t’enganyin? Per això hi som nosaltres. 15 anys d’experiència". 

L’oferta ha sigut denunciada per una ciutadana que la penjava a les seves xarxes socials després de deixar-li una nota: "Les dones podem fer això SOLES". La seva resposta s’ha viralitzat. En la seva publicació, lamenta la forma de promoció: "No se m’ocorre una forma pitjor". 

Notícies relacionades

Aquesta dona es reafirma en la seva idea que aquesta mena de comportaments masclistes no són graciosos. "És ofensiu, és PATRIARCAT, aquest gegant que ja no ens espanta i al qual plantem cara. I qui ho trobi divertit que es plantegi les coses, perquè de veritat que no ho és i, si ens casem, ho fem per amor a la persona, no per tenir un manetes a casa".

Finalment, anima la gent d’Avilés a deixar una nota similar si es troben amb l’oferta. "No podem callar davant d’aquestes coses, és ofensiu. I recordo que el feminisme no és més que una igualtat real entre homes i dones. Per mi i per totes les meves companyes. Nosaltres podem fer TOT el que ens proposem".