JUDICI A VALÈNCIA

La història rocambolesca del pot amb l'ADN de Julio Iglesias

Un detectiu ha explicat davant el jutge com va aconseguir les restes biològiques que poden demostrar el parentiu del cantant amb Javier Sánchez-Santos

48392537 60

48392537 60 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El judici per dilucidar si Julio Iglesias és el pare oficial i legal d’un novè fill, Javier Sánchez-Santos, que porta lluitant per aquest títol als jutjats i als mitjans de comunicació des dels anys 90, haurà d’esperar, almenys, uns altres cinc dies. Abans de la setmana que ve no sabrem si el jutge accepta tornar a jutjar el cas i si admet com a prova l’ADN del cantant que l’acusació ha presentat com a prova irrefutable de la paternitat.

No obstant, la vista d’avui a la Ciutat de Justícia de València ha servit per donar a conèixer una rocambolesca història sobre com el presumpte fill de Julio Iglesias va aconseguir les restes biològiques que demostrarien el seu parentiu. Per això va contractar un detectiu, el mateix que aquest matí li ha explicat al jutge com va aconseguir el pot amb les proves.

¿Un objecte “abandonat” o “perdut”?

L’investigador privat ha sostingut el seu relat acompanyant-lo amb fotos i vídeos. Segons la seva versió, un dia estava seguint Julio José Iglesias Preysler –el gran dels seus fills homes–, que feia surf en una platja de Miami, quan es va posar a ploure i el també cantant i compositor va entrar al seu cotxe. Va ser llavors quan li va caure una ampolla que portava i, tot i que se’n va adonar, no la va recollir. Per als advocats de Javier Sánchez-Santos, el pot amb l’ADN seria per tant un objecte abandonat.

La defensa d’Iglesias assegura que va perdre aquesta ampolla sense adonar-se’n i que el detectiu sabent qui n’era el propietari no l’hi va tornar, una cosa a la qual està obligat per la legislació espanyola. Falta per veure si aquesta norma també s’aplicaria en aquest cas, tenint en compte que va passar a Miami. 

Del 96% al 99%

A més, Fernando Falomir, l’advocat d’Iglesias i el pare del qual ja el va defensar a la demanda presentada el 1991 per Sánchez Santos i a la de Marbella, ha insinuat que la prova de l’ADN no seria tan concloent com va dir l'acusació el seu dia. 

Notícies relacionades

Ha apuntat que la coincidència seria del 96% i no del 99%, tot i que l’advocat de Sánchez Santos ha matisat que la màxima coincidència entre germans és del 97% i el resultat de la prova és del 96,8%.

Falomir ha assegurat que si el jutge decidís seguir endavant amb el cas i obviar que ja va ser jutjat, el cantant sí que estaria disposat a fer-se una prova de paternitat i que si no se l’ha fet fins ara és perquè no era el moment.