Vist a Twitter

#LaReglaYYo: experiències i anècdotes amb la regla per acabar amb el tabú

Milers de dones expliquen com conviuen amb la menstruació, la seva primera vegada o situacions incòmodes que han viscut

Ho fan per alertar que encara les dones senten vergonya en moltes ocasions

regla-1

regla-1

6
Es llegeix en minuts
María Aragón

Trencar amb el tabú de la reglaés una de les batalles que el feminisme fa temps que lliura a través de les xarxes socials. Especialment a Twitter, les campanyes per conscienciar sobre situacions incòmodes que han viscut la majoria de les dones o per alertar sobre la normalització del dolor són constants. 

En l’última, desenes d’usuàries s’han obert per explicar experiències sota el ‘hashtag’ #LaReglaYYo, encoratjades per la professora d’Història i responsable de Memòria d’Izquierda Unida, Esther L. Barceló, juntament amb la periodista Marina Lobo

I comença amb el seu propi exemple:

Un dels temes més recurrents és com moltes dones intenten no mostrar en públic tampons o compreses, com si tenir la regla fos una cosa de la què amagar-se. Per això hi ha les que busquen trencar radicalment amb aquest sentiment:

També les qüestions sobre el canvi d’humor. ¿D’on surt aquest mite que et canvia el caràcter? Algunes estan fartes d’aquests tòpics.

Tot i que hi ha qui li porta la contrària. El dolor porta al mal humor.

¿I què hi ha de la primera vegada que et ve la regla? Tota mena d’anècdotes. Des del cartell de "benvinguda al club" a les creences i mites per quedar-se baixa i sense tetes. O la primera vegada, intentant-te posar un tampó sense que ningú l’hi expliqués. 

Després hi ha això dels homes explicant coses de la regla a les dones. Com a experts en la matèria.

En definitiva, comentaris que continuen mostrant que hi ha un cert tabú sobre la regla i amb els quals es justifiquen aquesta mena de campanyes.

Notícies relacionades

Tot i que no tot és negatiu. Atenció a les proves d’amor...

I d’amistat. Totes busquen una amiga en qui confiar.