Vist a Twitter

El cos de bombers de Londres acusa Peppa Pig de sexista

Per utilitzar la paraula «bomber» per referir-se a una dona en lloc del terme genèric

Consideren que aquest llenguatge estereotipat no ajuda que nenes i dones vulguin dedicar-se a aquesta professió

pig

pig

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Una de les obsessions del cos de bombers de Londres (Anglaterra) és la inclusió de les dones en els serveis d’emergències. Així ho mostren a través de les seves xarxes socials, on proven de transmetre que aquestes feines no entenen de gènere.

En l’última ocasió, el compte oficial de Twitter publicava la incorporació de Barbie com a treballadora en la lluita contra el sexisme. Li donaven la benvinguda anunciant que venia “al rescat”, per ajudar noies i nois a imaginar que tots poden formar-ne part. 

La resposta d’un usuari els va sorprendre, ja que va utilitzar una escena d’un capítol de Peppa Pig per demostrar que el seu missatge no havia arribat a tothom. A ‘The Fire Engine’, es refereixen a la mama com a ‘Fireman’ (bomber en anglès amb gènere masculí) en lloc de com a ‘Firefighter’ (que lluita contra el foc, sense gènere). 

Així que els mateixos bombers no van dubtar a reprendre aquest llenguatge sexista a Peppa Pig. “No hem sigut bombers en 30 anys. Tens una gran influència en els nens i els estereotips eviten que les nenes siguin bomberes. Uneix-te a la nostra campanya per lluitar contra el sexisme #Firefightingsexism”. 

Notícies relacionades

En un comunicat dels bombers difós per la CNN, expliquen que han d’acabar amb un llenguatge antiquat que impedeix que nenes i dones considerin aquesta professió com una carrera “professional i gratificant”. 

Tot i que ràpidament alguns usuaris han sortit al pas, assegurant que als llibres es presenten les mares com a bomberes.

Temes:

Twitter Sexisme