A Austràlia

Tayla Harris, l'esportista assetjada a les xarxes per una fotografia "treballant"

La jugadora de futbol americà i boxejadora va ser protagonista d'una espectacular imatge d'agilitat i força

Les seves publicacions es van omplir de comentaris sexistes, homòfobs i trànsfobs

tayla

tayla

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

Tayla Harris ha patit els últims dies l’assetjament de milers de persones que feien comentaris sexistes, homòfobs i trànsfobs a una publicació amb una imatge seva a les xarxes socials.

A la fotografia, la jugadora de futbol americà i boxejadora trepitjava una pilota fins a aixecar la cama més amunt de l’altura del seu cap. Una escena totalment normal a l’esport, on es mostra força i molta agilitat, però que en aquest cas s’ha tornat en contra seu pelsexisme  que denoten els comentaris dels qui l’observen.

Estrella del Carlton australià, Harris ha vist com les xarxes socials del ‘Seven Channel’ eliminaven aquesta espectacular fotografia després de nombrosos comentaris sexistes. Ella va ser assetjada, i esborrar aquesta imatge només donava veu i raó als que havien iniciat aquesta campanya, una cosa que encara va enfurismar més l’esportista.

Va explotar al seu perfil de Twitter: “Aquesta és una imatge meva a la feina. Penseu en això abans de fer comentaris, animals”.

Després de l’enrenou internacional per aquests fets, el mateix compte va recuperar la fotografia demanant disculpes per haver-la esborrat. “Ho sentim. Eliminar la fotografia va enviar el missatge erroni”, diuen, assegurant que només volen destacar els atributs de l’esportista i celebrar el futbol femení. 

Notícies relacionades

A la premsa internacional, nombrosos mitjans s’han fet eco d’aquest assetjament i han analitzat les diferències entre homes i dones a l’hora de mostrar aquest tipus d’escenes a l’esport. Per exemple, comparant com se’ls tracta i el tipus de debats que es generen al seu voltant.

Després d’aquesta polèmica, també ha rebut nombrosos missatges de recolzament on es destaquen les seves habilitats.