Maltractament animal

El vídeo que mostra com la policia pot controlar un gos en una emergència sense fer-li mal

Recuperen les imatges de com diversos agents calmen un gos que mira de protegir la seva propietària a Holanda

Ho fan com a contrast respecte a la situació viscuda a Barcelona al desembre, quan un agent va matar l'animal

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

El mes de desembre passat un guàrdia urbà de Barcelona va matar el gos d’un indigent després que aquest mossegués l’agent al braç. La polèmica acció va fer que milers de persones sortissin al carrer en senyal de repulsa, al considerar que hi havia diferents maneres d’evitar una altra agressió de l’animal, fins i tot de calmar-lo. Al disparar, el seu amo va agredir l’agent i va ser detingut per atemptat a l’autoritat.

Un mes després, el compte AnimaNaturalis ha volgut compartir un vídeo que mostra com es pot tractar un gos en una situació d’emergència i molt estrès per part de l’animal i dels agents.

Tot i que els fets van passar al setembre durant una emergència a Brabantse Bladen (Holanda), aquest compte ha volgut rescatar les imatges per contrarestar-les amb els fets de Barcelona.

Aquí es pot veure com una dona jeu a terra amb una ferida al cap mentre el seu gos vigila que ningú s’hi aproximi. Fins a quatre policies van haver d’acostar-se al carrer perquè els serveis d’emergències poguessin atendre-la. 

Notícies relacionades

Amb molt de compte, aproximant-s’hi a poc a poc i fins i tot evitant algun intent de l’animal de mossegar-lo, un dels agents aconsegueix el seu objectiu fins a poder subjectar-lo amb una soga.

El que en principi eren lladrucs constants i un estat d’agressivitat alt, va acabar convertint-se en un moment de calma que va permetre l’atenció a la seva propietària.