Maltractament animal

La Guàrdia Civil identifica l'autor de la brutal pallissa a una guineu a Osca

El PACMA denuncia les brutals imatges difoses a través de les xarxes socials

A l'home se li imputa un delicte de maltractament animal amb resultat de mort

whatsapp-image-2018-12-28-at-110818-2

whatsapp-image-2018-12-28-at-110818-2

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

L’equip del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil d’Osca ha identificat un home com a suposat autor d’un delicte de maltractament animal, després de l’aparició d’un vídeo viral en xarxes socials en el qual s’observa un caçador colpejant una guineu fins a causar-li la mort durant una cacera.

El SEPRONA va realitzar nombroses gestions, relacionades a confirmar la veracitat del reflectit en el vídeo i la identitat de la persona que surt en les imatges colpejant i maltractant l’animal fins a produir-li la mort.

L’esmentada investigació va donar els seus fruits i al matí d’aquest divendres s’ha localitzat el presumpte autor dels fets, que ha reconegut ser la persona que es veia en les imatges.

Per aquests fets, s’ha procedit a investigar aquest home, veí d’Osca, de 35 anys, sense antecedents per fets similars, a qui se li imputa un delicte de maltractament animal amb resultat de mort, sent les diligències instruïdes remeses al Deganat dels Jutjats d’Osca, a l’espera de ser citat per comparèixer davant de l’autoritat judicial quan sigui requerit.

Denúncia del PACMA

"Prou de violència a les nostres muntanyes", cridava el partit animalista PACMA a Twitter al compartir unes duríssimes imatges del tracte d’un caçador a una guineu

A l’escena no hi ha cap dubte del maltractament patit per un animal agonitzant. En el vídeo, es veu com el caçador trepitja i llança en repetides ocasions la guineu fins que mort. 

La guineu cau entre uns arbustos. La persona que grava diu "deixa-la", però l’home decideix agafar-la i llançar-la en repetides ocasions mentre crida i disfruta torturant l’animal.

En un moment del vídeo, se sent com l’home pregunta al seu acompanyant si ha portat una navalla. "¿Per degollar-la?", pregunta. "No, per quedar-me’n la cua", respon, confirmant que volia un record d’aquests lamentables fets.

El caçador llança pels aires la guineu / PACMA

Però per si no era suficient, remata a terra la guineu amb diverses trepitjades al cap per assegurar-se que la presa ha caigut.

Notícies relacionades

El partit ha demanat la col·laboració ciutadana per identificar i denunciar l’home protagonista d’aquest macabre acte, i els seguidors ja han compartit fragments en els quals se n’aprecia clarament la cara. 

Automàticament nombrosos usuaris han fet captures de la cara de l’home per identificar-lo.