Al Regne Unit

Una cadena de restaurants ofereix menjar gratis als nens si els seus pares deixen el mòbil a l'entrar

Frankie & Benny's ha posat en marxa un experiment d'una setmana per buscar un ambient més familiar

Ho fa després d'una enquesta en la qual el 80% dels petits consideraven que necessitaven més atenció dels seus pares

chino-plaza-espana

chino-plaza-espana

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Arriba el Nadal, probablement les dates més familiars de l’any, i els missatges es dirigeixen a passar més temps (i de més qualitat) amb la gent que estimem. Ho fan les empreses a través de la seva publicitat, convidant-nos a atendre més el nostre entorn que el nostre mòbil, i ara ho ha posat en marxa una coneguda cadena de restaurants. 

Frankie & Benny’s va voler reaccionar a una enquesta en què el 80% dels nens alertaven de la falta d’atenció dels seus pares o que estaven més pendents del mòbil que d’ells, i en què un de cada deu menors reconeixia haver intentat amagar l’‘smartphone’ dels seus pares amb aquest objectiu.

La No Phone Zone, zona prohibida per a telèfons, és completament opcional, però té una suculenta recompensa: els menors de 14 anys podran menjar gratis fins al 7 de desembre sempre que els seus pares oblidin el telèfon un parell d’hores. 

L’objectiu, segons diu un portaveu a The Independent, és recuperar un ambient familiar. "Estem demanant als familiars que participin en la campanya, però no els podem obligar", diu. "Si és un èxit, buscarem la manera d’activar-la de manera permanent". 

La mesura ha causat enrenou al Regne Unit, on hi ha un debat entre els que creuen que la mesura és necessària per acabar amb imatges impersonals sobre la taula... I els qui consideren que és un element necessari en les seves vides i són ells els que han de decidir si volen parar més atenció a les pantalles o als seus fills. 

Notícies relacionades

En qualsevol cas, hi ha qui es fixa més en la contradicció de demanar deixar els mòbils quan el restaurant té un servei per pagar ràpid amb el telèfon.

¿En prendran nota la resta de restaurants?