Masclisme

Crítiques a una 'caravana de dones' que viatja per pobles per a la "repoblació rural"

Diversos col·lectius qüestionen aquest esdeveniment "profundament masclista" inspirat en una pel·lícula de 1951

Desenes de dones arriben als pobles per al gaudi dels seus solters

jcarbo40734996 me too180217161929

jcarbo40734996 me too180217161929 / BERTRAND GUAY

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

El 1951 William A. Wellman dirigia 'Caravana de mujeres’,una pel·lícula ambientada a mitjans del segle XIX, en què un grup de dones recorria milers de quilòmetres pels Estats Units per arribar a una vall on els solters buscaven una dona amb qui repoblar una zona gairebé deshabitada. 

Gairebé setanta anys després de la pel·lícula i dos segles després de la data de la seva ambientació, el president d’Asocamu (Associació Caravana de Dones) s’ha proposat la "repoblació rural" en una activitat que ja ha mostrat el rebuig de diferents col·lectius per mercantilitzar les dones.

L’últim, a Pedro Muñoz (Ciudad Real), on està previst que el 10 de novembre se celebri aquest acte "profundament masclista", com ha qualificatl’Àrea de Dona d’Esquerra Unida

Per la formació castellanomanxega, aquesta activitat és un "vestigi d’un passat ranci i amb una presentació profundament sexista i vexatòria per a les dones".

Notícies relacionades

Aquesta associació transporta dones de poble en poble per al "gaudi dels solters" del lloc. Així, destaquen la celebració de l’últim esdeveniment similar a Posada de Valdeón (Lleó), que s’anunciaven 50 llits on els homes havien de pagar 70 euros i les dones, 45, on el lloc de celebració demana 25 euros per dona. "Aquest sexisme és més greu si tenim en compte que la majoria de les dones són racialitzades, la qual cosa augmenta la seva vulnerabilitat". 

En la mateixa línia s’ha expressat el col·lectiu feminista Las Trece Rosas. "És intolerable continuar realitzant actes en què les dones són objectes de consum per a la necessitat de l’home". L’entitat, a més, sol·licita a l’Ajuntament de Pedro Muñoz la paralització d’un esdeveniment que "fomenta la cosificació de la dona".