"¿Com et sentiries?"

El vídeo en què els homes prenen consciència del masclisme que pateixen les dones des que neixen

Posa el focus en un nen des que és nadó i narra comentaris i situacions sexistes que habitualment viuen nenes i dones

video

video

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

La web sèrie ‘HomoNova’ pretén buscar l’impacte en els homes perquè s’impliquin en la igualtat, cosa que anomenen noves masculinitats positives.

A través del primer capítol, reflecteix les diferents etapes en la vida d’un home, des que neix, patint els comentaris que habitualment senten nenes i dones. 

Comença així, sent un nen petit a qui li posen llaços al cap, un preadolescent que escolta les anomenades ‘floretes’ pel carrer d’adults o un adolescent que els anuncis de ràdio i televisió bombardegen amb la "perfecció", amb una pell suau i tonificada, uns músculs desitjats i l’adeu a la pell flàccida.

Quan el noi comença la transició a la vida adulta i manifesta el seu desig de ser metge, un professor s’encarrega de recordar-li que no és una professió "apta" per als homes. Mentre a casa es pregunta per què sempre ha de fregar ell i ha d’escoltar la mare recordant-li que ha de saber a qui dona "el seu ocellet".

En l’etapa adulta continuen els comentaris obscens de desconeguts, el bombardeig amb un porno que el descol·loca, els comentaris sobre la seva manera de vestir, els tocaments en el transport públic o els menyspreus professionals com a "marits de doctores".

Notícies relacionades

Una infinitat de comentaris i situacions que van augmentant amb l’edat, que van complicant la vida d’aquest home i que provoquen cada vegada més insatisfacció i fins i tot ira vers aquest entorn. Com quan rep menys diners per la seva feina, s’aprofiten del seu estat en una discoteca o directament el violen. 

Un vídeo, en definitiva, que prova de fer un paral·lelisme entre els privilegis dels homes i el sofriment a què s’exposen les dones pràcticament des que neixen, alertant d’aquestes diferències, que habitualment proven de negar-se des de sectors conservadors.