Vist a Twitter

Porta el fill amb 39,2º a urgències a Madrid i la pediatra li recomana homeopatia

Denuncia que no li va prendre la temperatura i li va recomanar Homeogene i la farmàcia exacta on podia comprar-lo

Una altra pediatra li va diagnosticar infecció bacteriana greu

homeopatia

homeopatia

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

L’usuari de Twitter Carlos Briones ha volgut denunciar públicament el que va viure a les urgències pediàtriques en un centre del nord de Madrid.

Va anar-hi amb un nen d’11 anys amb 39,2º i la doctora li va recomanar prendre Homeogene. És a dir, homeopatia per curar una febre alta en un menor. Així va explicar la seva indignació:

La família va anar a la tarda a les urgències d’un centre de salut del nord-oest de Madrid amb "plaques clarament visibles al coll" i fort dolor a l’empassar.

A pediatria, la doctora li toca el front i, "sense prendre-li la temperatura amb termòmetre", afirma: "Està calent, però és bo que tingui febre perquè ho tregui tot". 

Això és el que es veia:

La doctora afirma que pot ser víric, així que li farà un frotis l’endemà. "Crec que a primer de Medicina s’estudia un cas tan clar d’infecció bacteriana. ¿Però quina mena de metge és?", es pregunta Carlos.

Però el pitjor no havia començat. ¿Quina solució proposava? Homeopatia.

Tan és quantes pastilles es prengui. Una, cinc... La qüestió és que sigui de la marca que els recomana, i afegeix el lloc exacte on poden comprar-les. "Jo sé que allà en tenen". Bastant sospitós, diu ell, que ho tingui tot tan calculat. 

La família va fer cas omís a les recomanacions d’aquesta doctora i va anar a una altra pediatra, que va fer un clar diagnòstic i la solució consegüent.

Van posar la queixa corresponent davant de la Gerència Assistencial d’Atenció Primària, tot i que diu que de moment prefereix no donar més dades en públic per no linxar una persona.

Notícies relacionades

A més, considera que la resta de metges d’aquest centre són grans professionals, que practiquen la medicina i no la bruixeria", així que simplement busca alçar la veu per aquests casos i defensar la sanitat pública:

"Conozco a muchos investigadores, médicos/as, enfermeros/as, auxiliares... que son serios y grandísimos profesionales". Però conclou: