La mare, "traumatitzada"

Denúncia a Facebook: violen l'avatar d'una nena de set anys en un joc 'online'

A Roblox, on els nens creen la seva pròpia aventura

muequito-iigo

muequito-iigo

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Amber Petersen, de Carolina del Nord, ha posat en alerta els pares de tot el món després de viure un fet “traumàtic” amb un joc de la seva filla a l’iPad. Es tracta de Roblox, una plataforma de creació que els nens utilitzen per generar el seu propi avatar i les seves pròpies aventures.

La seva filla, de tot just set anys, jugava en aquesta plataforma mentre ella li llegia un conte, fins que li va ensenyar la pantalla i no es podia creure el que estava veient:l’avatar de la seva filla, violat per diverses persones. Automàticament es va dirigir a Facebook, on va publicar una llarga queixa d’advertència i incredulitat a parts iguals. “Estic una mica traumatitzada”, diu. “I em qüestiono si he de deixar o no que la meva filla torni a tenir accés a aquestes pantalles”.

Amber explica que tot va passar a Roblox, un joc per a nens majors de set anys i que té més de 64 milions d’usuaris. “Es pot jugar amb diverses persones alhora, crees el teu propi avatar i les teves aventures i interactues amb una altra gent virtualment”.  Quan ella i el seu marit van decidir deixar que la nena hi jugués, es van assegurar de vigilar totes les opcions de seguretat “al màxim”.

Notícies relacionades

Però en l’última ocasió, quan estaven al llit al matí, la nena va parar de jugar i li va ensenyar la pantalla. “No podia creure el que estava veient. L’avatar de la meva dolça i innocent filla, sent violat per dos homes en un jardí, on després una dona que ho observava es va acostar i va saltar sobre el cos. Tots tres van sortir corrents i van deixar tirat l’avatar de la meva filla”.

“No puc descriure el xoc, el disgust i la culpa que sento ara. No sé fins a quin punt aquesta imatge pot fer mal a la meva filla. Urgeix mirar de nou les opcions de seguretat dels jocs dels nostres fills i supervisar al màxim la seva exposició”. Finalment, fa una crida a deixar de banda aquests jocs i llegir.