Cançons feministes

La lliçó d'Ana Guerra a Maluma: "No denigraré mai una dona"

La cantant no col·laboraria amb el cantant colombià per les seves lletres masclistes

Va presentar 'Ni la hora' i va aprofitar per fer diversos al·legats feministes

Ana Guerra

Ana Guerra

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

–Si Maluma et truca demà, ¿li dius que no?

–Sí.

Així de contundent es va mostrar Ana Guerra durant el programa 'Amigas y conocidas’ de TVE, en què va presentar el seu últim single, 'Ni la hora', juntament amb Juan Magán

La cantant, finalista d’‘Operación triunfo’, porta com a bandera la lluita de les dones en les seves lletres, i així ho va demostrar durant una entrevista en què no va dubtar a criticar les cançons de Maluma malgrat les portes que li podria obrir una col·laboració amb el colombià.

La presentadora Inés Ballester va fer una similitud entre els seus estils, però va insistir en com de masclista era Maluma, davant de la qual cosa Ana Guerra va respondre que si Maluma decidís "caminar per un altre lloc" i unir-se al moviment feminista, podria col·laborar amb ell. Però davant de la insistència, va haver de ser més clara, i la resposta va ser un ‘no’ rotund. 

"Tinc principis al davant de qualsevol cosa. Maluma és un gran de la música, però tinc principis. No denigraré mai una dona ni li faltaré al respecte ni faré lletres d’aquest estil", va dir.

De fet, les seves cançons estan molt lluny del to de Maluma, en què les dones són objectes. En els seus dos èxits, Ana Guerra ha reivindicat la llibertat de la dona. Ho va fer amb Aitana a 'Lo malo’, i ara amb el seu últim single, en què parla d’una dona completament lliure després de deixar la seva parella: "Hola, mira que bien me va sola. Nadie a mí me controla. Y aunque me lo pidas ya no te doy ni la hora".

Polèmica a Instagram

La cantant no només transmet aquest missatge en les lletres, sinó també a les xarxes socials. Durant l’entrevista també va lamentar la polèmica generada per la seva última foto en banyador a Instagram. 

Notícies relacionades

"¿Sabeu el que és trist?", va preguntar. "Que aquesta foto sigui notícia, perquè significa que hem de seguir amb el canvi, lluitant pel feminisme. Pujo aquesta foto perquè em flipa, m’encanta, hi ha l’art i la feina d’una persona. I la pujo perquè em dona la gana, i perquè em sento còmoda amb el meu cos". 

Aplaudida a les xarxes socials

Davant de la resposta a Maluma i a les participants de la taula on intervenia, les xarxes socials van reaccionar ràpid amb una etiqueta celebrant les respostes. A través d’#AnaWarSíMeRepresenta, milers de joves van explicar els motius pels quals recolzen aquestes declaracions.