Xarxes socials

Les 10 frases 'Made in Spain' amb les que et sentiràs identificat

Hi ha coses que s'expressen igual a Itàlia, a Anglaterra o a Alemanya. Però que no comptin per a això amb els espanyols

tortilla

tortilla

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

El llenguatge està bastant condicionat per la rutina. Hi ha situacions que requereixen expressions o frases bastant simples, que són gairebé universals. És igual que siguis alemany, anglès o francès, perquè la reacció serà la mateixa.

Però hem dit alemany, anglès o francès, no hi entra l’espanyol. Perquè a Espanya el llenguatge és una altra cosa, i aquest compte de 'Frases Made in Spain' ho demostra comparant situacions a França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit i Espanya.

Aquestes són deu de les situacions amb què t’identificaràs

1) Sabem que no hi aniràs. Però no pateixis. Tu queda bé, abans que res educació, que ja tindràs temps de posar excuses.

"Te aviso si eso" es cosí germà de l’"a ver si quedamos".

2) La preocupació de les mares sí que és universal. Hijo, ten cuidado. Hija, no hagas esto. Hijo, no digas esas cosas. Però a Espanya anem més enllà.

3) Que les mares espanyoles són especials no cap dubte. La mare anglesa passa de tu. Te’n vas? Ok. Però l’espanyola es guarda aquesta frase com si fos l’última que pronunciessis.

4) Tornem a allò de relacionar-nos amb la gent. Això que coneixes a una persona en un ascensor ‘random’, creues quatre paraules sobre el mal temps que fa al juny, i així sense voler-ho us doneu el telèfon i quedeu que xerrareu. 

Saps que serà un altre número acumulat a la SIM. Després, en un parell d’anys, et preguntes qui és el tal 'Mariano ascensor'.

5) Surts dissabte. Però sense cap intenció. Una cervesa i a casa, que la setmana ha estat molt llarga.

6) Però després diumenge passa el que passa. No estem per a ningú. Quin feliç diumenge si ets al sofà desitjant haver sortit "de tranquis".

7) Arriba dilluns i estàs comentant la jugada, recreant situacions sense gaire sentit, perquè ni te’n recordes. ¿Per què t’esforçaràs a recordar els noms si acabes dient-los sempre igual?

8) Què me’n dius de quan tens la roba tirada per tota la casa, els plats sense fregar, petjades de la pluja a terra... Està brut? No, el següent:

Notícies relacionades

9) A Espanya, tota situació que sembla simple es converteix en un drama lingüístic. El que venen sent amenaces.

10) Quina millor manera d’acomiadar aquest 'top 10'...