Bill Cosby i Roman Polanski, expulsats de l'Acadèmia de Hollywood

El còmic va ser declarat culpable de tres delictes d'agressió sexual i el director va reconèixer haver violat una nena de 13 anys

zentauroepp43167536 in this combination photo  bill cosby speaks to an audience 180503205819

zentauroepp43167536 in this combination photo bill cosby speaks to an audience 180503205819

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Los Ángeles

El famós presentador de televisió nord-americana Bill Cosby i el director guanyador del'Oscar  Roman Polanskihan sigut expulsats de l'Acadèmia de Hollywood, segons ha informat la institució aquest dijous en un comunicat. L'Acadèmia de les Ciències i les Arts Cinematogràfiques de Hollywood ha anunciat en una nota, després d'una votació, que ha decidit expulsar-los per no complir les normes de conducta de l'organització.

La decisió, presa pels membres de la junta de governadors de l'entitat, arriba pocs dies després que el còmic nord-americà fos declarat culpable de tres delictes d'agressió sexual.

Cosby, icona de la cultura popular dels EUA, va ser declarat el 26 d'abril passat culpable de tres delictes d'agressió sexual, en un judici carregat de simbolisme, el primer per a un personatge famós des de l'eclosió del moviment 'Me too' (Jo també). Els delictes pels quals va ser declarat culpable l'actor són penetració sense consentiment, penetració mentre s'està inconscient i penetració després de subministrar un estupefaent.

Més de 60 dones han acusat Bill Cosby d'abusar-ne sexualment entre els anys 1960 i 2000, malgrat que aquests casos no van prosperar perquè havien prescrit i només s'ha portat a judici el que s'ha decidit avui, per les acusacions de la canadenca Andrea Costand.

Polanski, per la seva banda, està acusat als Estats Units d'haver violat el 1977 Samantha Geimer, que tenia 13 anys en el moment dels fets, tot i que la dona assegura des de fa anys que ha perdonat el director i vol tancar el cas.

Posteriorment, han aparegut altres acusacions de dones contra el cineasta, com la de Marianne Barnard, que va assegurar que va ser assetjada sexualment pel realitzador durant una sessió fotogràfica en què el cineasta la va retratar nua.

Notícies relacionades

L'agost passat, una altra dona, identificada com a Robin M., va denunciar públicament a Los Angeles que Polanski n'havia abusat, el 1973, quan era una adolescent de 16 anys. El 2010, va ser Charlotte Lewis qui va carregar contra el realitzador per abusos. El director es va declarar culpable en el cas de Geimer, però va fugir a Europa abans de rebre la condemna.

Polanski, de 84 anys, va presentar l'any passat una sèrie de documents per tornar als Estats Units i tancar el cas sense haver de passar per la presó, però un jutge de Los Angeles va rebutjar la seva proposta